02 dubna, 2006

Podjatý Bůh

Dnes v novinách:

Ano, voják Jaruzelski se za komunismu dopustil zločinů

· Pětadvacet let po vyhlášení výjimečného stavu se bude jeho strůjce Wojciech Jaruzelski zodpovídat před soudem za svůj puč. Hrozí mu osm let vězení..
· Výjimečný stav, který nebyl ničím jiným než vojenským pučem, možná opravdu zachránil Poláky před nerovnou válkou se sovětskými vojsky. Zároveň však na deset let Polsko zastavil na cestě k demokracii, ke svobodnému světu
· Jaruzelski jako voják zabíjel jen tolik, kolik bylo nutno, ničil životy jen tolika lidem a tak, jak bylo třeba k udržení režimu.
· Když přišel čas, aby komunismus kapituloval, dovedl totalitu ke spořádané kapitulaci. Někdo to může vidět jako zásluhu. Suď Bůh.

Zločinec a trest
1. dubna 2006, Lidové noviny
Luboš Palata
http://lidovky.zpravy.cz/ln_noviny.asp?r=ln_noviny&c=A20060401_000009_ln_noviny_sko&klic=212468&mes=20060401


Suď Bůh, radí L.Palata. To tedy Nejvyššímu dává pěkný kšeft! Bůh je stvořil všechny: demokraty a imperialisty, stejně jako komunisty. Kolik zabitých a zničených považuje asi Bůh za přiměřenou dávku? A kterých? Není Bůh náhodou zakuklený komunista? Proč by je jinak tvořil? A co s nimi má vůbec za lubem? Raději bych případ svěřil třeba tomu mezinárodnímu soudu v Haagu, ten nemůže být podjatý, ten jsme si stvořili sami.

Žádné komentáře: