10 dubna, 2006

Schovávaná za demokracií

Dnes v Britských listech:

KSČM je strana která zjevně narušuje náš parlamentní systém.
· Komunistická strana na sebe neustále strhává cca 1/5 hlasů, ketré jsou naprosto nepoužitelné v následující demokratické soutěži.
· Jde o zrušení konkrétní strany a to je KSČM, která není vymezená programově, ale jako odpor k současnému zřízení a jako oslava předchozího nedemokratického zločinného zřízení.
· Samozřejmě můžeme brát ohlas, který má KSČM, jako jakousi úchylku většinou poněkud retardovaných spoluobčanů.
· Je ale na nás abychom si jako většinová společnost uvědomili, co chceme našim menšinám dovolit a zde se nemůžeme schovávat za demokracii.
· Uvědomme si například, že naše společnost jednoznačně kriminalizuje jakékoliv užívání drog (s některými vyjímkami legalizovaných), i když je to zřejmě součást způsobu života, který ovlivňuje více lidí, než KSČM a je to zjevně činnost méně škodlivá demokratické společnosti, než její ideologie.


Jde o zrušení konkrétní strany a tou je KSČM
10.4.2006 Britské listy
Václav Rùžek
polemika s dopisem Petra Uhla senátoru Štìtinovi
http://www.blisty.cz/2006/4/10/art27863.html


Čím by se lišila demokracie od totalitního systému, pokud by vylučovala kohokoliv z demokratické soutěže s odůvodněním, že je proti tzv. “současnému" zřízení? Co by bylo nedemokratického na tom, kdyby si občané ve svobodných volbách vybrali jiný systém než např. kapitalistický? V takovém případě by „demokratický“ režim vystrčil své Růžky, kteří by se rozhodně za demokracii neschovávali?

Žádné komentáře: