22 září, 2008

Indicie a rétorika

Dnes v Lidových novinách:

PRAHA Podle dočasné senátní komise, která měla za úkol posoudit ústavnost KSČM, existuje množství indicií o tom, že tato strana porušuje ústavu i zákony.
  • Navrhuje proto zastavit činnost třetí největší parlamentní strany.
  • Stovky stran důkazů Senátní komise za téměř dva roky svého působení shromáždila stovky stran důkazních materiálů.
  • Jde především o stranické dokumenty, novinové články a projevy čelných představitelů KSČM.
  • Existují důvodná podezření, že Komunistická strana Čech a Moravy nemůže vyvíjet činnost, neboť porušuje ústavu a zákony,“ stojí v předkládaném usnesení, které mají LN k dispozici.
  • Nemám čas na věci, které jsou politicky účelové,“ sdělil předseda KSČM Vojtěch Filip, jehož některé projevy jsou také součástí senátního dokumentu.
  • Na přímou otázkou, zda KSČM neodmítá marxistickoleninskou rétoriku s pojmy třídního boje, poznamenal: „To je zakázáno myslet?
  • Ústava České republiky zaručuje, že se stát nesmí vázat na žádnou ideologii ani náboženství, toho se držím,“ doplnil Filip.
  • V našich materiálech se neobjevují žádná stanoviska k tomu, že bychom chtěli převzít moc jakýmkoli násilím.“
Zrušit KSČM? 76 důvodů
Lidové noviny, 22. září 2008
JOSEF HYMPL
http://www.lidovky.cz/zrusit-kscm-76-duvodu-0rq-/ln_noviny.asp?c=A080922_000017_ln_noviny_sko&klic=227686&mes=080922_0

Zrušit komunisty v kapitalismu za indicie a rétoriku je praktické, zvlášť kdyby uspěli ve volbách. Jenže dnes už se rojí "Štětinové" i proti samotným vrcholným lídrům kapitalismu, prý taky porušují ústavu a zákony a nejde o žádné indicie či rétoriku. Považují je dokonce za zločince.

Např.pro konferenci o přípravě obžaloby vysoce postavených amerických válečných zločinců (Andover, Massachusettská Law School, 13-14.září) připravil právník prof. F.A.Boyle referát o pokračujícím zločinném spiknutí Bushovy administrativy ve smyslu mezinárodního i domácího práva. Lidé celého světa prý jsou svědky, že US vláda projevuje minimální respekt k mezinárodnímu právu, lidským právům a k ústavě USA. Mezinárodní zločiny se týkají Afghanistánu, Iráku, Somálska, a možná dlouho trvající hrozby agrese vůči Íránu a nově proti Pákistánu. Její odpovědnost se vztahuje také na zločiny proti lidskosti, jako mučení v Guantánamu, Bhagramu, Abu Ghraib, a jinde; vynucená zmizení, atentáty, vraždy, únosy, mimořádné rozsudky, šokování a zastrašování, ochuzený uran, bílý fosfor, tříštivé bomby, plošné bombardování (cluster bombs), Falluža, a "Gitmo kangaroo" soudy. Dále jsou to "nedokonané" zločiny jako: plánování a příprava (v současné době proti Íránu a Pákistánu), nábor, podněcování, konspirace, spoluúčast, nápomoc. Na samém vrcholu amerického zločinného velícího řetězce jsou Bush, Cheney, Rumsfeld, Wolfowitz, Rice, Negroponte, Hadley, Abrams, Ashcroft, Gonzales. Jsou zodpovědni za kampaň mučení, nastartovanou administrativou Bushe mladšího, Pentagonem, regionálními veliteli, zejména CENTCOMem. Ironií je , že před šesti desetiletími se US vláda podílela na obžalobě nacistů, kteří páchali týž typ ohavných mezinárodních zločinů, jaké členové Bushovy administrativy dnes páchají vůči lidem po celém světě. Nebudou-li zadrženi, může Bushova administrativa svrhnout svět do třetí světové války. Boyle vyzývá americké právníky k boji proti Bushově diktatuře a impériu.Viz: http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=10036

Žádné komentáře: