02 září, 2008

Že je to zlo či dobro pořád baví!

Dnes v Lidových novinách:

Snahy přesvědčit nás, že nikoliv Rusko, ruský národ, Rusové nás před čtyřiceti lety okupovali, ale že to byl Sovětský svaz, a stejně tak, že nikoliv Rusko vyvolalo současný konflikt s Gruzií, jsou neslušným žonglováním s vágností těchto pojmů.
  • Snahy přesvědčit nás, že není třeba bát se současného Ruska, jsou zavíráním očí před neproměnnými veličinami veškerého dosavadního vývoje tohoto státu, které nezmizí jen proto, že se budeme tvářit čo bolo, to bolo.
  • Rusko je nebezpečné, nejen svému nejbližšímu geografickému okolí, ale celému světu.
  • Staletími neměnný koncept ruského státu, vymezujícího se euroasijskými prostorami a opírajícího se o potenciál vytvořený podrobením si ruským etnikem ostatních národů žijících na zájmovém území, nemůže existovat bez neustále další expanze a imperiálních tendencí, o něž se pak opírá identita obyvatel tohoto státu.
  • Pomineme-li ostrůvky osvícených intelektuálů, jsou ruský národ a Rusové po celou historii svého státu vesměs s tímto konceptem ztotožněni.
  • A jsou s ním ztotožněni, aniž by se ohlíželi na ohlas nebo nedej bože dokonce zájmy jiných kolem.
Rusko ohrožuje celý svět
Lidové noviny, 2. září 2008
VLADIMÍR BYSTROV
http://www.lidovky.cz/rusko-ohrozuje-cely-svet-0h6-/ln_noviny.asp?c=A080902_000003_ln_noviny_sko

K čertu s ruským impériem zla! Podívejme se raději jak budují impérium dobra USA, dle J.Perkinse ( http://www.merinews.com/catFull.jsp?title=Building%20the%20world%27s%20biggest%20%27empire%27&articleID=140225 ):

USA ke kontrole globální ekonomiky používají jako strategickou zbraň zahraniční pomoc. Přesvědčí cílené rozvojové země aby přijaly enormní rozvojové půjčky od Světové banky, MMF či USAID. Když je rozvojová země zatížena ohromnými nesplatitelnými dluhy, US vláda a agentury mezinárodní pomoci jí nadiktují podmínky splácení, nebo požadují výhody, jako umístění vojenských základen, hlasování v OSN, přístup k ropě či jiným přírodním zdrojům, konec subvencí či obchodních restrikcí podporujících lokální podniky, nebo požadavek privatizace veřejných služeb jako je zdravotnictví, výchova a voda. Budováním infrastruktury jsou samozřejmě pověřeni Halliburton nebo Betchel, kteří budují elektrickou síť, přístavy či dálnice. Např.Ekvádor když se silně zadlužil: Spojené státy požadovaly předat US ropným společnostem jeho amazonský dešťový prales s velkými zásobami ropy. Když se ekonomická subverze nedaří, na scénu prý přicházejí šakalové (CIA operátoři) udělat špinavou práci jako sesazení či likvidaci politického lídra dané země. Tak to proběhlo V Íránu, Panamě, Ekvádoru. Když selžou i šakalové, americké impérium je nuceno přistoupit k přímé vojenské invazi, jako Panama 1989, první invaze do Iráku 90léta. Čili jako první je na řadě ekonomický, pak politický a nakonec vojenský přístup k ovládnutí zemí, které se americké linii nepodřídí.

Jenže co s tím zloduchem Ruskem? Nezaberou sankce ani šakalové. A co válka? P.C.Roberts ( http://www.countercurrents.org/roberts270808.htm ) soudí, že když američané zvolí McCaina, nebo budou znovu ukradeny prezidentské volby, bude nukleární válka v druhé polovině příštího desetiletí. Nepomůže prý ani když bude zvolen Obama, neboť i on, jak sám ukázal, je pod izraelskou loby jako McCain.

Že Ameriku to ustavičné konání dobra pořád baví!

Žádné komentáře: