28 března, 2008

Triky s triky

Dnes v Lidových novinách:

PRAHA „Nechci mít na triku další totalitu.“ Tak zní nápis na triku, do kterého včera aktivisté z občanského sdružení Dekomunizace oblékli největší jezdeckou sochu v Evropě.
· Chtějí svým krokem upozornit na zločiny komunistické ideologie a především varovat před rostoucí mocí současných komunistů.
· „Máme skutečný děs z toho, že lidé zapomínají, že se společnost tváří, jako by se nic nedělo, že komunisté celou minulost bagatelizují a tváří se, že se žádné zločiny nestaly,“ říká jeden z organizátorů happeningu Michal Gregorini.
· Podle něho se současná Komunistická strana Čech a Moravy liší od své předchůdkyně KSČ „jen tím M v názvu“.
· Sochu Jana Žižky si aktivisté vybrali proto, že je největší jezdeckou sochou v Evropě.
· „Koho jiného bychom měli obléknout do trika než toho největšího.
· Socha je navíc dobře vidět z celé Prahy,“ říká Michal Gregorini.
Žižka „vytáhl“ proti KSČM
Lidové noviny, 28. března 2008
PETRA VEČEŘOVÁ

To je fakt úžasný jak strašně důležití musí být ti komunisti, ačkoliv jsme se učili, že už jsou dávno na smetišti dějin. Všichni o nich mluví, všichni proti nim bojují a tím je propagují a neváhají dopouštět se tak jadnání směřujícího k potlačování atakdále.
Zdá se mi, že takového jednání se např. v souladu s papežem v sobotních lidovkách dopouštěl kněz Halík. Vypočítal tak barvitě všechny hříchy spojené s kapitalismem, že by to sám Marx lépe nesvedl.
A co ta reforma naší vlády ODS podporované koaličními a přeběhlickými kolaboranty? Copak svým konáním směřujícím k sedření kůže z občanů až na kost nemohou v nich vyvolat pocit smutku nad ztrátou komunismu směřujícího k poslání od válu nenasytné buržoasie??
A co ti aktivisté na největší jezdecké soše v Evropě viditelné z celé Prahy? Nepropagují hnutí směřující atakdále? Vždy´t vlastně jako by se pokoušeli upozornit na něco opravdu, ale opravdu velkého, co se do malého trika rozhodně nevejde?

Žádné komentáře: