15 března, 2008

Na řadě je odboj

Dnes v Lidových novinách:

Odpor k Ústavu pro studium totalitních režimů neuspěl.

· Na řadě je boj o zákon o třetím odboji

· Ústavní soud odmítl návrh sociálnědemokratických a komunistických poslanců na zrušení Ústavu pro studium totalitních režimů.

· Příští týden budeme demagogii a lžím ďáblových advokátů praktického uplatňování neživotných ideálů muset čelit znovu.

· V Senátu bude ve druhém čtení projednáván návrh zákona o účastnících protikomunistického odboje a o účastnících odporu proti komunismu čili o takzvaném třetím odboji.

· A komunisté se nepochybně znovu budou ohánět legálním převzetím vlády v únoru 1948, a proto odmítat oprávněnost jakéhokoliv odporu namířeného proti nim.

· Znovu budou odmítat považovat odpor proti jejich vládě za občanskou válku.

· Není pochyb, že komunisty vytvořená a po celá následující desetiletí s různou intenzitou udržovaná situace byla permanentní občanskou válkou, jen s tím rozdílem, že na ni byli od prvopočátku připraveni a pokaždé decimovali ty druhé dřív, než ti se vzpamatovali a mohli sešikovat své síly.

· Budou znovu opakovat nesouhlas s činy bratrů Mašínů a odmítat připustit, že takových byla dlouhá řada, často šlo o vojáky, ale také o - do kouta zahnané - venkovské hospodáře, někdy o studenty či skupinky demokratické inteligence.

· Příští čtvrtek v Senátu Parlamentu České republiky při projednávání návrhu zákona o třetím odboji se souvěrci strany rudé růže a strany červených třešní budou nepochybně znovu snažit o rozpoutání diskuse plné lží.

· Jejich snahou znovu bude odvrátit pozornost od debaklu komunistické ideje v praxi a rehabilitovat některé principy někdejšího režimu pro eventuální opětné použití v politickém životě pro futuro.

Zápas příští týden pokračuje

Lidové noviny, 15. března 2008

Vladimír Bystrov publicista


Tak ten totalitní ústav máme v kapse, a teď ještě uznání toho třetího odboje. Jenže bacha! Co můžeme očekávat po prvním, druhém, a třetím odboji? No přece čtvrtý odboj, atd. Čeká nás cojiného než občanská válka kvůli reformě? Komu se zachce vyznamenání jako Mašínům za třetí odboj, má si odprásknut třeba zdravotní sestru?

A jaké je k mání poučení z třetího odboje? Od prvopočátku odbojáři musí být připraveni zdecimovat ty druhé dřív, než se vzpamatují a sešikují své síly. Tak jak se to podařilo Západu skoro na poslední chvíli s komunisty než se úplně sešikovali. Tím pádem došlo k zdebaklování komunistické ideje, pokud ovšem V.Bystrov v demokratické diskusi nelže.

Žádné komentáře: