05 března, 2008

Historické posloupnosti

Dnes v Neviditelném psovi:

V pátek minulého týdne výkonný výbor KSČM, tedy nástupnická organizace KSČ, vydal prohlášení, ve kterém se k únoru 1948 přihlásil, tedy de facto i k násilnému převzetí moci.
V prohlášení stojí: „KSČM se hlásí k revolučnímu základu Února 1948 a vysoce oceňuje práci a obětavost generací budovatelů první formy socialismu atd.“
· Z dalšího textu vyplývá, že komunisté odmítají tvrzení, že by šlo v únoru 1948 o mocenský puč.
· Tvrdí, zřejmě v domnění, že lidé mají krátkou paměť, že šlo „o ústavně provedenou revoluci, které se zúčastnili široké vrstvy občanů.“
· Jenže justiční vraždy, koncentráky pro asi 200 000 lidí, rozkradení soukromého a církevního majetku, zákaz cestování atd.
· lze těžko považovat v rámci evropského práva za ústavní kroky.
· To jsou vše základní znaky klasického totalitního systému, který sice procházel různými obdobími, ale ani stranickou pluralitu, ani soukromé hospodářství nikdy nepřipustil, tedy svou totalitní podstatu nikdy nezměnil.
POLITIKA: Historie zákazu KSČM
Neviditelný pes, 5. března 2008
Karel Hvížďala

Hitler prý byl zvolen řádně demokraticky kancléřem. Co se dělo pak, je jiná historie.
Obávám se, že nezákonnostmi, ke kterým došlo později, nelze zpětně měřit samotný průběh únorových událostí 1948. Jestli se vám později spustí manželka, neznamená to, že jste ji nemiloval a že vaše svatba byla neplatná.
A máte dokonce šanci jí odpustit.

Žádné komentáře: