29 května, 2008

Radar nás ochraňuj před útokem mezinárodního tribunálu

Dnes v Lidových novinách:

Hospodářské noviny přinesly ve svém vydání z 27. 5. 2008 stať senátora Pitharta na téma radaru.
  • Pan senátor se pozastavuje nad údajným „spěchem" při podepisování smlouvy, tvrdí dále, že radar není záležitostí, kde by bylo možné s Američany něco „vykšeftovat" a nakonec se vyznává z toho, že nevěří prezidentu Bushovi, který lhal o Iráku (tj. o jeho zbrojním programu za Husajnova režimu) a má na svých rukách krev statisíců Iráčanů.
  • Proto bychom měli s podpisem smlouvy o umístění radaru na našem území počkat až na novou administrativu.
  • K dobru lze snad panu senátorovi připsat to, že nesdílí levicí šířenou poplašnou propagandu o radaru a že z článku vyplývá, alespoň tak, jak jsem ho pochopil já, že jeho umístění v Česku schvaluje.
  • Nedůvěru k prezidentu Bushovi však senátor Pithart sdílí s českými komunisty, pro které je Amerika stále nebo již zase synonymem kapitalistického ďábla.
Pithart nevěří Bushovi. Kdo věří Pithartovi?
Lidové noviny, 29. května 2008
Jan Bartoň

Možná, že senátor Pithart sdílí nedůvěru k Bushovi také s českými komunisty, ale určitě s velmi mnoha Američany. To, že ještě nedošlo k jeho impíčmentu doma, nebo že ještě nestanul před mezinárodním soudním tribunálem pro válečné zločiny, je dáno mocenským postavením Spojených států. Podobně jako nebyl soudně postižitelný Hitler dokud neslavně neskončila ta jeho válka proti terorismu.