21 května, 2008

Průvodní jevy evoluce

Dnes v Lidových novinách:

Sbratření mimozemšťanů a katolíků může být podle hlavního vatikánského astronoma Josého Funese celkem logickým vyústěním dosavadního vývoje vesmíru.
  • V rozhovoru pro oficiální věstník římskokatolické církve L'Osservatore Romano tento člen Tovaryšstva Ježíšova minulý týden připustil, že vzhledem k obrovským rozměrům vesmíru se existence života na jiné planetě nedá vyloučit.
  • Funes je přesvědčen, že pokud věřící vnímají v souladu se svatým Františkem různé pozemské živočichy jako své bratry a sestry, pak není důvod proč nehovořit i o „bratru mimozemšťanovi" (E. T.).
  • Na této tezi katolického kněze není samo o sobě nic překvapivého.
  • Přesvědčení, že existence E. T. by „perfektně zapadala do schématu (božského) stvoření", vyjádřil Funes již bezprostředně po svém jmenování do čela Vatikánské astronomické observatoře před dvěma lety.
Mimozemšťané u bran Vatikánu
Lidové noviny, 20. května 2008
Pavel Máša

Mně se to jeví tak, že náboženství vyplńuje vývojovou etapu myšlení od opice k člověku. Církevní šíbři této nevydovyvinutosti dovedně a bez skrupulí využívají ve svůj prospěch. Není divu, že na vědu se dívají s nevraživostí, protože jim pomalu ale jistě ukrajuje půdu a dobré bydlo pod nohama.

Žádné komentáře: