05 května, 2008

Do rukou darebákům?

Dnes v Lidových novinách:

PRAHA/BRDY Protest radikální ekologické organizace Greenpeace proti stavbě části amerického protiraketového štítu ve střední Evropě v Česku pokračuje.
  • Zhruba 15 zmoklých aktivistů, kteří se účastní „blokády“ kóty 718 v Brdech, tak setrvalo na třech plošinách umístěných na stromech.
  • Místo vojenští policisté pouze monitorují a zatím se nechystají změnit přístup k lidem, kteří jsou ve vojenském prostoru protiprávně.
  • O radaru v Brdech se včera jednalo na konferenci o plánované výstavbě amerického protiraketového štítu ve střední Evropě.
  • Podle experta Jacka Crouche, dříve člena poradní bezpečnostní skupiny prezidenta USA George Bushe, hrozí riziko napadení nepřátelskými raketami dříve EU než Spojeným státům.
  • Ty chtějí mít v Evropě protiraketová zařízení, protože se bojí útoku ze zemí, jako je Írán či KLDR.
  • V Česku by proto měla stát radarová základna, v Polsku s ní propojené silo s deseti obrannými raketami.
  • Česká vláda začala s Američany o radaru vyjednávat loni.
  • Dvoustranné smlouvy, které jsou prakticky před podpisem, však musí ještě schválit parlament.
  • A levice je proti tomu.
Radar v Brdech: „Rakety hrozí EU víc než USA“
Lidové noviny, 30. dubna 2008
čtk, dom

Svět bezmocně přihlíží k blížícímu se aktu příští holé agrese darebáckých států. Tentokrát darebáckými státy nejsou Třetí říše a Itálie, ale USA a Izrael. Cílenými obětmi nejsou Polsko a Francie, ale Írán a Syrie, zbytky Západního břehu Palestiny a jižní Libanon. Neoconi jsou nadšeni, hegemonie Über alles je tu znovu.

Na rozdíl od USA a Izraele Írán ani neokupuje uzemí nějakého cizího státu, ani tím nikomu nehrozí, přesto ústa USA a Izraele chrlí stále více propagandu proti íránu. Lež za lží plyne z jazyků lídrů těchto "dvou velkých demokracií". US admirál Mullen obvinil Írán z "rostoucího smrtelného nepřátelského vlivu" v Iráku. Zapomněl, že jsou to USA a Izrael, kdo jsou zodpovědni za million mrtvých iráčanů, čtyři miliony vysídlených iráčanů, vedlejší škody už šestileté války. Bushova administrativa hovoří o íránské hrozbě Iráku, 150 tisíc amerických jednotek v Iráku hrozbou není, ony ochraňují Irák před Íránem, AlKaidou a Talibánem. Chomsky napsal, že US vláda si myslí, že je pánem světa. Mohl dodat, že Izrael si myslí, že mu patří Střední východ a Amerika.

Americká vláda lže, že musí napadnout Írán, jinak by vytvořil nukleární zbraň. Stejné argumenty byly v r.2003 vzneseny nepodloženě proti Iráku. Proč musíme opakovat náš zločin na Íránu? Proč trváme na našem zločinu v Iráku? Proč američané a "jejich" reprezentanti v kongresu pokračují v toleranci zločinného Bushova režimu, který používá lži a propagandu k maskování holé agrese, válečných zločinů odpovídajících norimberským standartům?

Proč zbytek světa pokračuje v přijímání politických reprezentantů z vlády válečných zločinců? Co kdyby zbytek světa řekl Američanům, aby zavřeli své základny, svá velvyslanectví, ukončili CIA operace a šli domů? Tak se ptá Paul Craig Roberts, bývalý asistent sekretáře pokladu v Reaganově administrativě.

A my se nemáme ptát, komu to naše vláda podstrkuje radarem další zbrań do rukou?

Žádné komentáře: