26 září, 2007

Pacient žádá o vysvobození

Dnes v Lidových novinách:

Americký prezident v projevu v OSN šetřil kritikou vůči íránskému režimu, soustředil se na barmskou vojenskou juntu
· S trochou nadsázky by se dalo říct, že přenechal jeviště íránskému prezidentovi Mahmúdu Ahmadínežádovi, jehož vystoupení na Kolumbijské univerzitě vyvolalo skandál.
· Včera už však byl Bush hlavní hvězdou schůzky světových lídrů v manhattanské centrále OSN, když většinu svého projevu věnoval šíření svobody ve světě. „Každý člen Spojených národů se musí připojit k tomuto tažení za svobodu,“ vyhlásil včera Bush.
· Americký prezident ve svém vystoupení trochu překvapivě téměř ignoroval v současné době asi amerického nepřítele číslo jedna - Írán. Zmínil se o něm všeho všudy jednou,r a to ještě jen ve výčtu „brutálních režimů, které svým obyvatelům odpírají základní lidská práva“.
· Bush patrně nechtěl Mahmúdu Ahmadínežádovi přidávat na publicitě, které se už tak v USA nyní těší. „O Íránu mluvíme neustále,“ uvedla k tomu mluvčí Bílého domu Dana Perino.

„Připojte se k tažení za svobodu“
Lidové noviny, 26. září 2007
Tomáš Jeník, zvláštní zpravodaj LN na zasedání OSN


Podle tištěného vydání dnešních LN prezident Bush na Valném shromáždění OSN vyzval k boji proti tyranům současného světa*. Velmi neobvyklý způsob žádosti o asistovanou eutanázii.
__________________________________________________________
*/ Americký prezident George W.Bush včera během svého projevu ve valném shromáždění OSN vyzval k boji proti tyranům současného světa...

Žádné komentáře: