18 září, 2007

Hitler by to neřekl lépe

Dnes v Lidových novinách:

PAŘÍŽ/PRAHA Francii došla trpělivost s íránskou liknavostí pozastavit obohacování uranu a žádá tvrdší sankce.
· Paříž zároveň nehodlá nečinně přihlížet tomu, jak teokratický režim v Teheránu získá jadernou bombu.
· Ministr zahraničí Bernard Kouchner v nedělním rozhovoru pro rádio RTL důrazně Íránce varoval, že to Francie nedovolí, a dodal: „Musíme se připravit na nejhorší.
· A nejhorší je válka.“
· Kouchner tak potvrdil razantnější francouzskou politiku vůči Íránu, kterou minulý měsíc naznačil už prezident Nicolas Sarkozy.
· Teherán zareagoval na varování Francie podle očekávání podrážděně, a také posměšně.
· Podle státní tiskové agentury IRNA si Sarkozy „navlékl americkou kůži“ a francouzská vláda „kopíruje Bílý dům“.
· Írán odmítá obvinění Spojených států, že se pod rouškou civilního jaderného programu pokouší vyrobit jaderné zbraně.
· Prezident Mahmúd Ahmadínežád naopak při každé příležitosti zdůrazňuje, že Íránci mají na jaderné technologie právo.
· Zájem na odvrácení hrozby, že se íránský režim dostane k jaderným zbraním, nemají jen USA.
· Na jejich stranu se přidaly i další země, především Británie, Německo a Francie.
· Budeme se snažit dosáhnout jednotného evropského stanoviska,“ řekl Kouchner.
· Zároveň upřesnil, že Paříž už požádala velké francouzské firmy, aby se neucházely o zakázky v Íránu.
· Nevylučování vojenského úderu proti Íránu bylo zatím výsadou USA, které stále opakují, že „na stole jsou všechny možnosti“.
· Kouchnerovo razantní varování včera poněkud zmírnil premiér Francois Fillon, podle něhož Francie usiluje o „mírové řešení situace, která by byla extrémně nebezpečná pro zbytek světa“.

Francie: Připravme se na válku s Íránem
18.září 2007 LN
TOMÁŠ JENÍK


Na chudý lid a na islámofašisty musí být přísnost, to dá rozum. Naštěstí po Bushovi to pochopil i Sarkozy. Kam se ale oba hrabou na Joe Vance z The Post v Ohiu.

Ten učí, že Amerika musí eliminovat hrozby, bránit se. Náš přístup ke Střednímu východu musí být podobný jako k Německu a Japonsku za druhé světové války. Srovnali jsme jejich města a nastolili pořádek železnou pěstí. Neohlíželi jsme se na politickou korektnost a světové mínění, ale na vítězství a přežití. A dnes si nemůžeme dovolit méně.

Musíme vyčistit Washington a skončit se stínovou mezinárod ní politi kou. Nemůžeme dále trpět politku spojování se s jedním nepřítelem k poražení jiného. Naši nepřátelé své záměry neskrývají. Írán, Syrie, náš "spojenec" Saudská arábie, všichni jsou sponzoři terorismu. Musí dostat ultimátum aby přestali, jinak je třeba bombardovat kobercově jejich města. S írán ským režimem je třeba jednat pěstmi, než uskuteční svůj nukleár ní program a imperiální agendy. Pakistánská sekulární diktatura je ohrožena islám ským povstáním.Už má nukleární zbraně, které se mohou dostat do rukou islámofašistů. Demokra tický Izrael zaslouží plný souhlas k eliminaci palestinského teroristického režimu. Válka s islámským jihádem teprve začala, ale musí být dotažena, aby přežila západní civilizace. Před tím ale Amerika musí najít konečné řešení v Iráku. Příští administrativa musí stáhnout pozemní vojska, což demokraté odmítli, a srovnat se zemí Bagdád. Jakákoliv následná vláda bude příliš zde moral izovaná, aby znovu Ameri ku ohrozila. Nejlepší vymoženosti lidstva - moralní , technologické a jiné - jsou ohroženy krvelačným barbarismem, rozhodnutým rozprostřít svůj stín po celé zemi. Volba, zda zničit hrozbu nebo se jí vzdát, je plně v našich rukou.

Zdá se, že v USA rostou Noví bojovníci. Sarkozy naznačuje, že Evropa nemusí zase zůstat pozadu.

Žádné komentáře: