04 června, 2009

Kdo ztrácí nervy

Dnes v Lidových novinách:

Sociální demokraty postihla v posledních dnech předvolební horečka.
  • Na vině jsou některé průzkumy veřejného mínění, podle kterých by ČSSD ve volbách do europarlamentu nemusela zdaleka uspět tak, jak si původně představovala, popřípadě by dokonce mohla podlehnout konkurenční ODS.
  • Politiky ČSSD rozzuřil především průzkum agentury Median, který v úterý zveřejnil server iDnes.cz.
  • "Nervozita není," dušují se sociální demokraté
  • Faktem ovšem je, že ČSSD ve středu doslova zavalila české deníky celostránkovými inzeráty, ve kterých Paroubek tvrdí, že „ODS je reálnou hrozbou pro svobodná média, nezávislost justice a jedná se o stranu bezskrupulózně používající v politice korupční metody".
  • O klidu v řadách sociálních demokratů ostatně nesvědčí ani středeční Paroubkovo vyjádření, ve kterém naznačil, že vedení občanských demokratů zvažuje provokaci, během které by měl být na mítinku ČSSD zraněn mladý člověk.
Sociální demokraté ztrácejí nervy. Rozčilují je předvolební průzkumy
Lidové noviny, 4. června 2009
Václav Drchal, David Hluštík
http://www.lidovky.cz/socialni-demokrate-ztraceji-nervy-rozciluji-je-predvolebni-pruzkumy-1e1-/ln_domov.asp?c=A090604_101243_ln_domov_ter

Paroubek je možná bl.zen, jak ho častují média a diskutující. Jenže jak elegantně vystrnadil ty sebevědomé pravicové chytráky od moci! Ti jsou teď ve skutečnosti zafrustrovaní až na půdu, a jsou schopni jakékoliv ušlechtilosti (vajíčka, průzkumy, provokace, mediální smršť), aby situaci zvrátili.
Nejde o kapitalismus v Čechách, byť by byl pod jhem levice, ale o koryta a kariéry těch vystrnaděných. Vždyť Amerika a NATO na ně tak spoléhali (štěkání na Kubu a Bělorusko, radar, kanonenfutr do Afghánistánu), a oni se nechali tak hloupě převést tím Paroubkem...
Možná se pravici znovu podaří na čas mediálně obl.it české voliče, ale globalizovaně vzato, vypadá to dost bledě. Její nadřízení škemrají u komunistů v Číně, aby jim pomohli vybřednout z krize, a dokonce je žádají, aby popozvedli zdravotní péči a sociální programy, aby čínské domácnosti nemusely tolik šetřit a mohly si koupit americké zboží.
Viz http://hiram7.wordpress.com/2009/06/01/u-s-treasury-secretary-geithner-urges-combined-u-s-china-efforts-to-boost-global-economy/

Žádné komentáře: