05 června, 2009

Česko s vlky vyje

Dnes v Lidových novinách:

PRAHA - Kardinál Miloslav Vlk tvrdě odsoudil strany a politiky, kteří způsobili březnový pád vlády Mirka Topolánka.
  • Tito lidé podle hlavy českých katolíků jednali nezodpovědně a v Evropském parlamentu proto nemají co dělat.
  • Na kardinálova slova zareagoval předseda sociálních demokratů Jiří Paroubek.
  • "Je nám líto slov kardinála Miroslava Vlka pronesených těsně před Evropskými volbami a vyzývající, aby lidé v těchto volbách nevolili ČSSD kvůli vyslovení nedůvěry Topolánkově vládě," píše Paroubek v tiskové zprávě a plete křestní jména Miloslav a Miroslav.
  • V prohlášení ale přitvrzuje.
  • "ČSSD však zároveň chápe, že tato slova nejvyššího představitele katolické církve jsou motivována majetkovými zájmy katolické církve a bojem za vyplacení téměř 270 miliard korun z prostředků českého státu," tvrdí Paroubek.
  • "Díky pádu Topolánkovy vlády totiž nedojde k církevním restitucím v této podobě."
  • Viníky pádu Topolánkovy vlády kardinál přímo neoznačil.
  • Jeho slova ovšem zjevně dopadají především na hlavy sociálních demokratů Jiřího Paroubka, komunistů a přeběhlíků z ODS a Strany zelených, kteří 24. března vládu svými hlasy potopili. Podle Paroubka by církve měly být apolitické.
Nevolte ČSSD, vyzval Vlk.
Lidové noviny, 4. června 2009
Kardinál Miloslav Vlk
http://www.lidovky.cz/nevolte-cssd-vyzval-vlk-cirkvi-jde-o-penize-reagoval-paroubek-p6c-/ln_domov.asp?c=A090604_121954_ln_domov_mpr

V článku "NATO Of The South: Chile, South Africa, Australia, Antarctica" ( http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=13788 ) píše Rick Rozoff, že NATO se chce transformovat ze severoamericko-evropského paktu na globální alianci svobodných států. Chce se otevřít Japonsku, Austrálii, Indii, Chile a hrstce dalších stabilních demokratických zemí. Chce operovat na globální scéně.
Zároveň se zde dovíme, že se rozvíjí boj o obrovskou oblast Antarktidy kvůli jejím surovinám a strategickému významu. V Antarktidě má dlouhodobě nároky Chile a rozšiřuje je.
To by nás nemuselo nijak zvlášť zajímat, kdyby se, podle Rozoffa, neobjevila před dvěma týdny zpráva o dohodě podepsané ministry zahraničí České republiky a Chile týkající se právě kooperace v Antarktidě. Ta zpráva v českých médiích mi unikla.
V této souvislosti se Rozoff zmiňuje o české republice, píše: Česká republika není obyčejnou evropskou zemí, ale poststudenoválečnický fanatik, horlivě se přetvářející ke službě zájmům Američanů a NATO ve východní a centrální sekci kontinentu, působící jako prostředník mezi Washingtonem a Bruselem v některých mezinárodních záležitostech, od vedení informační a diplomatické ovenzivy proti zemím jako Bělorusko a Kuba, po nabídku umístění třetího radaru raketového štítu a poskytnutí českých jednotek pro válku v Afghánistánu, sloužících v rámci NATO (International Security Assistance Force) a pod přímým velením USA (Operation Enduring Freedom).
Tato chvála a zdůraznění role Česka ve světové politice hřeje a je smutné, že Paroubek vypoklonkoval od moci ty správné hochy, co se těšili na mezinárodní scéně i u kardinála Vlka takové vážnosti. Myslím, že každá podlost ve volebním boji správných hochů bude dobrá, když jim dá naději na návrat. Pokud ovšem zrovna osobně ty, co se nechali levicovými autsajdry odstavit, nebudou chtít nadnárodní šéfové pro ztrátu důvěry vyměnit.

Žádné komentáře: