24 listopadu, 2007

Zvolili jsme si vládu, jakou jsme chtěli...

Neviditelný pes dnes:

Tak máme návod k použití našeho zdravotnictví. A hned je nám lépe.
· Platit budou všichni a všude.
· Ještě nedávno nás ministr zdravotnictví Julínek a jeho spolupracovníci chlácholili pětitisícovým stropem ročních poplatků.
· Má to však háček.
· Nepočítají se do něj poplatky za pobyt v nemocnici, lázních i odborných rehabilitačních ústavech a dalších podobných zařízeních.
· A k tomu od příštího roku radikálně pokrácená mateřská – právě tyto matky totiž musí zůstat s dítětem doma minimálně čtyři roky, takže budou mít nárok na tu nejnižší sazbu.
· Cynik by podotknul, že poplatky za pobyt během dvou ročních rehabilitačních cyklů matkám nehrozí, protože zdravotní pojišťovny jim v současné době dělají potíže i se zaplacením cyklu jednoho.
· A odborníci raději mlčí, aby je nepotkal podobný osud jako jejich špičkového kolegu profesora Pavla Klenera.
· Vzpírat se Julínkovu majestátu se nevyplácí.
· Ministr nám spolu s představením svého návodu vzkázal, že ty skutečné reformy teprve přijdou.
· Půjdou-li naznačeným směrem, tak patrně opět přijde ke slovu osvědčený přírodní výběr – přežijí jen zdraví a silní.
· Omlouvám se všem, které jsem kdy přesvědčovala, aby volili ODS.

Buď zdráv, nebo zemři!
Neviditelný pes, 24. listopadu 2007
Jana Bobošíková, poslankyně Evropského parlamentu



...a ta naše pravicová vláda, to jsou stateční vojáci a vojandy nacházející se ve válečném tažení. Spolu s jinými podobnými vládami vedou zuřivou válku proti většině lidí na této planetě ve jménu nadnárodních korporací. V této válce nepadají bomby a nelétají kulky. Smrtícím elementem je neoliberální ekonomická politika, hlavními štáby Mezinárodní měnový fond, Světová banka a Světová obchodní organizace. Následky privatizace, finanční a obchodní liberalizace a flexibilního pracovního trhu jsou stejně smrtelné jako v konvenční válce. Miliony lidí ztrácí přístup k sociálním službám, výchově, vodě, hygienickým zařízením, zdravotní péči. Je to proto, že v mnoha zemích tyto služby jsou soukromými společnostmi poskytovány jako zboží. Nemůžeš zaplatit? Tak neobtěžuj! Nebo též jak říká základní instinkt Jany Bobošíkové: Buď zdráv, nebo zemři!

Naše predátorská vláda drží pozice a svádí svou bitvu statečně a se vší rozhodností v oblasti českých a moravských krajů, proti společnému nepříteli, kterým je darebácký sociální stát.

( Volně podle A World at War )

Žádné komentáře: