08 listopadu, 2007

Už se stalo!

Dnes v Lidových novinách:

Problém není v samotném Paroubkovi, ale v hrozbě raket
· Až se něco stane.
· Tak vyznívá nový postoj Jiřího Paroubka k americkému radaru v Brdech.
· Nejde teď o to, že lídr české opozice opět změnil názor - těsně před schůzkou s experty ve Washingtonu ještě tvrdil, že své odmítání stavby nezmění, a teď hovoří o podmínkách, za jakých ho „modifikuje“.
· Jen hlupák nemění své názory, zní patřičné krédo ČSSD a její bývalé hvězdy.
· Teď jde ale o skutečný problém.
· Tento stát má vládu, která se chce zapojit do americké protiraketové obrany, a opozici, která to v zásadě nechce.

Musí se něco stát
Lidové noviny, 8. listopadu 2007
Zbyněk Petráček


Dovoluji si přetlumočit oznámení americké agentury Spoof ve věci radaru v Česku.
Washington právě vydal toto prohlášení: Po delší slovní přestřelce, která téměř uvrhla USA a Rusko do druhé studené války, Condoleezza Rice jménem prezidenta Bushe formálně oznámila, že US vláda ustoupila od záměru raketového obranného štítu v České republice a Polsku. "Zjistili jsme, že tato otázka způsobila velké napětí v Evropě, a rozštěpení Evropy je to poslední, čeho bychom chtěli být svědky," řekla Riceová žurnalistům v Bílém domě. Prezident Bush přednese řeč k tomuto tématu na národní televizi v pátek večer.
Zatím co Rusko ocenilo tento dlouho očekávaný krok Spojených států, ohlas z České republiky byl odlišný. "Ačkoliv my nemůžeme donutit americkou vládu k vybudování obranného raketového štítu, považujeme tento krok za velmi nešťastný, protože to znamená, že jsme ponechání na milost darebáckým státům, jakým je Írán. Doufám, že vláda Spojených států přehodnotí tuto základní otázku a změní rozhodnutí," řekl prezident Václav Klaus. Zcela jinak se vyjádřil český opoziční lídr Paroubek, který rozhodnutí USA nazval "velkým mezníkem pro lidstvo".

http://www.thespoof.com/news/spoof.cfm?headline=s3i26664
The story above is a satire or parody. It is entirely fictitious.

Žádné komentáře: