06 listopadu, 2007

Jeden muslim řekl...

Dnes v Lidových novinách:

Americký radar v brdských lesích ještě ani nestojí, a přesto už zaujal zahraniční špiony.
· „Vojenské zpravodajství zjistilo konkrétní zájem o informace k možné výstavbě protiraketového zařízení USA (či jeho součásti) na území České republiky,“ stojí bez dalších podrobností ve zprávě zveřejněné před třemi týdny.
· Bývalý šéf vojenské rozvědky Andor Šándor informaci o rejdech cizích špionů nepovažuje za překvapující.
· „Je to přirozené.
· Nemohlo to uniknout pozornosti Rusů a nejen jejich.
· Předpokládám, že se o informace zajímají i zpravodajci z dalších postsovětských republik a také z těch států, proti nimž má být radar namířen,“ říká Šándor.
· V této souvislosti se mluví hlavně o Íránu a Severní Koreji.
· Stejný názor má i předseda parlamentního výboru pro obranu Jan Vidím.
· „Spíš bych byl překvapen, kdyby vojenské zpravodajství nic takového nezjistilo.
· To by bylo alarmující,“ řekl Vidím.

Kolem radaru slídí cizí špioni
Lidové noviny, 6. listopadu 2007


Včera v televizních novinách hlasatelka s vážnou tváří přeříkala informaci o tom, jak nějaký muslim prozradil americkým tajným službám, že Hussajn vlastní zbraně hromadného ničení, a než se prokázalo, že to byla informace falešná, už byla válka v plném proudu. Zaprvé je neuvěřitelné, kolik jemné inteligence moci je třeba k víře, že obyvatelé tohoto světa už jsou natolik zpitomělí, aby takový nesmysl ve zdraví pozřeli. Za druhé, i kdyby to mu tak skutečně bylo, jak snadné je najít záminku pro jakoukoliv dobře míněnou ničemnost imperiální moci.

Po tomto poučení už se zdá být jasné, jak vlastně došlo k teroristickému útoku 11.9. Nějaký muslim se zřejmě prořekl, že Bin Ládin se právě nachází v některém z newyorských dvojčat. Než se zjistilo, že tam vlastně nebyl, dvojčata už byla srovnána se zemí.

Kdy se dovíme, že nějaký muslim zase prozradil příslušným tajným službám, že Írán… (nelze zde poochopitelně vyžvanit co), a že tedy v životním zájmu lidstva, Ameriky, a zejména české vlády je honem postavit v Brdech radar.

Nu, a teď v těch Brdech špehují Rusové, možná Íránci či Severní Korejci. Jen aby jim taky nějaký muslim neprozradil, že ty Brdy jsou jen krycí manévr, že radar ve skutečnosti už byl zabudován do jedné z věží Svatovítského chrámu…

Žádné komentáře: