24 října, 2007

Pravé nebezpečí

Aktuálně.cz dnes:

Praha - Základní body smlouvy o umístění americké radarové základny na Brdech budou hotovy nejspíše do konce roku, shodli se premiér Mirek Topolánek a americký ministr obrany Robert Gates po svém úterním jednání.

· "Učinili jsme velký pokrok," pochvaloval si Gates na tiskové konferenci v pražské Kramářově vile, kde kromě něj a Topolánka vystoupila také ministryně obrany Vlasta Parkanová.

· Velká část tiskové konference premiéra Topolánka a ministra Gatese se týkala obav Ruska z toho, že by mohl být plánovaný raketový systém namířen proti němu.

· Podle Roberta Gatese Američané na jednání v Moskvě minulý týden přednesli ruské straně dva návrhy, které by tyto obavy měly pomoci rozptýlit.

· Prvním je poskytování informací Rusům a jejich přístup k plánovaným základnám.

· "Záležitost s Ruskem neustále projednáváme a chceme zajistit co největší transparentnost projektu pro ruskou stranu," uvedl Gates.

· "Nic však nebude uděláno bez souhlasu české vlády."


Radar domluvíme do konce roku, odhadl Topolánek

Aktuálně.cz , 23.10.2007


Ten Gates je ale kujón, Prý, můžou tam být i Rusové. A už se těší jak povisnou štěky našich vládních a přidružených představitelů. A taky povisly: Než jednoho Rusa, tak snad radši dva radary! Na druhou stranu, kdyby na radaru byli i Rusové, mohlo by to Brdy zachránit od protiúderu, přece nebudou šít do vlastních. Nebo jo? Tak raději postavit vedle radaru daču pro Putinovy příbuzné, kromě tchyně přirozeně.

Dobře, že už končí s premiérováním ten Kaczynski. Řekl, že Polsko potřebuje radar, tedy rakety, na obranu proti Rusku. Že si radši nevyřízne jazyk! Nebo ten Baradei: prý Írán, pokud by chtěl, tak by se nezmohl na atomovku dřív než za 3-8 let. To se pak těžko straší lidi Íránem. Stejně, když Bush tvrdí něco o hrozbách, každý se může spolehnout, že zase lže jak když tiskne.

Jenže Írán pro Ameriku opravdovou hrozbou je, i když ne zrovna tou nukleární. Podle Payvand's... USA jsou největší světový dlužník. Čím víc si vypůjčují, tím víc dolar klesá. Žijí z toho, že dolar je rezervní měnou, čímž zdaňují celý svět, zatím co ostatní zdaňují jen svoje občany. Pokusy změnit to si dosud každý rozmyslel. Teď Írán zvažuje ropu obchodovat za Euro. Putin zas za ruble. No, to by prý byl konec amerického impéria.

Rovnou raději ten radar zaměřit bez vytáček na oba výtečníky naráz!


Žádné komentáře: