20 března, 2006

Nevzdávejte to

Dnes v novinách:

· Když před přesně třemi lety vtrhli Američané se svými spojenci do Iráku, měla tato mise hned několik cílů. Zbavení Saddámova režimu zbraní hromadného ničení bylo jen jedním z nich, byť tím nejzprofanovanějším. Mluvilo se také o propojení Saddámova režimu s mezinárodním terorismem.
· A do výčtu cílů můžeme pro pestrost připočíst i jeden, který zmiňují odpůrci vojenského zásahu - ropu.
· Jedním z důvodů, proč Saddám před třemi lety tak lehko podlehl vojenskému vpádu spojenců v čele s Američany, bylo jeho přesvědčení o síle irácké armády a frontových úspěších, jimiž ho ve strachu o svůj život živili jeho podřízení.
· My můžeme prohrát také. Jestliže nebudeme chtít vidět současné i nově vznikající hrozby v Iráku, ale také pokud podlehneme každodennímu nářku nad bídným stavem věcí.

Jak prohrát válku o Irák
20. března 2006,
Petr Pešek, redaktor LN
http://lidovky.zpravy.cz/ln_noviny.asp?r=ln_noviny&c=A20060320_000004_ln_noviny_sko&klic=212243&mes=20060320 Lidové noviny


Kdo to jsou ti MY co můžeme prohrát? O mně asi řeč nebude, nikoho jsem nepřepadl.
Jsou to MY redaktoři Lidových novin?
Nebo myslí Petr Pešek sám sebe a prezidenta Bushe? Jóó, tak to už máte hlavní fázi Stalingradu za sebou, a teď vás čekají plánované ústupy a konečně slavné vítěství, i kdyby třeba až před branami vašeho protileteckého bunkru.

Žádné komentáře: