20 března, 2006

Komu není rady...

Dnes v tisku:

MINSK Očekávané vítězství běloruského vůdce Alexandra Lukašenka ve zpochybňovaných prezidentských volbách vyhnalo jeho odpůrce do ulic.
· Do uzávěrky tohoto vydání LN ale k žádným střetům nedošlo.
· Že si byl Lukašenko jist svým neochvějným postavením, bylo vidět i na jeho dalších včerejších výrocích. George W. Bushe například nazval "teroristou číslo jedna".
· "Diktátor v Evropě, to je nemožné, jen hloupí lidé si to mohou myslet," řekl. "Ale jestliže někoho těší nazývat mě diktátorem, tak ať to dělá," reagoval na slova americké ministryně zahraničí Condoleezzy Riceové, která ho nazvala "posledním diktátorem Evropy".

Lukašenko vyhrál, opozice vytáhla do ulic Minsku
20. března 2006, Lidové noviny
tes, afp, čtk
http://lidovky.zpravy.cz/ln_noviny.asp?r=ln_noviny&c=A20060320_000005_ln_noviny_sko&klic=212243&mes=20060320


Kdyby Lukašenko byl demokratem, jako že není, tak by se vždycky večer doma v Minsku se všemi kolektivně dohodl, koho si zítra přepadnou, co si z dobytých území přivezou domů, na koho uvalí embargo, ktery režim podlomí podvratnou činností, jaké podezřelé hodí pod zámek a nechají je dělat věci, které velmi obveselí běloruské vojáčky a vojandy. Když ale mermomocí tím diktátorem chce zůstat, tak ať se ksakru k hlavním světovým demokraciím chová vstřícně . Bude mít pokoj a ještě na tom vydělá.

Žádné komentáře: