24 března, 2006

Chceš se stát českým odpadkem?

Dnešní tisk:

· Přistěhovalci by měli respektovat rozhodnutí, tradice a hodnoty země, v níž chtějí mít nový domov, shodla se šestice nejlidnatějších zemí EU
· Členské země Evropské unie by společně měly vypracovat zásady určité „dohody o integraci“ s přistěhovalci, kterých míří do unie stále více. Dohoda by stanovovala základní práva migrantů, ale i jejich povinnosti vůči zemi, do níž přišli.
· Platila by pro všechny přistěhovalce a její odmítnutí by mohlo být důvodem odmítnout dotyčným právo pobytu
· Uzavření dohody s přistěhovalci by muselo stát na počátku jejich integračního procesu
· Stěžejní je, aby si přistěhovalci osvojili základní znalosti o zemi, do níž přišli. V současnosti tomu tak příliš často není.
· Pokud si příchozí chtějí v zemi vybudovat nový domov, musejí respektovat její „rozhodnutí, tradice a hodnotovou orientaci“.

EU plánuje „integrační dohodu“
24. března 2006, Lidové noviny
čtk
http://lidovky.zpravy.cz/ln_noviny.asp?r=ln_noviny&c=A20060324_000049_ln_noviny_sko&klic=212326&mes=20060324


Testy, kterými se Němci a Rakušani brání nežádoucím přistěhovalcům, jsou inspirující i pro nás. My máme podobný problém s německými odpadky. I ony, pokud si v naší zemi chtějí vybudovat nový domov, by měly respektovat rozhodnutí, tradice a hodnoty naší země. V současnosti tomu tak příliš často není. Komise expertů by měla vypracovat zásady imtegrace německých odpadků s českou krajinou a obyvatelstvem. Odpadky, které by chtěly získat české občanství by musely složit zkoušku znalosti české krajiny, vlastivědy, památkopisu. Mezi otázky testů by mohlo zařazeno kolik kamionů německých odpadků by zakrylo český Karlštějn, kolik by jich bylo třeba na postavení nového Řípu vedle toho starého, kolik tun by naplnilo Václavské náměstí do výše 10 metrů, a zda by stačilo stejné množství i na zaplnění všech nádvoří Pražského hradu. Německé odpadky by měly být umísťovány jen na místa označená českou vlajkou s nápisem Scheisse v modrém poli. A to nejblíže 2 metry od oken obytných domů, pokud místní poměry nedovolí vyjímku. V případě nesrovnalostí by měli mít Češi právo stěžovat si v Bruselu, nebo daleko lépe na hlavním nádraží v Postoloprtech.

Žádné komentáře: