23 ledna, 2006

Neinteligentní fušeřina

Dnes v novinách:

Autor v (níže) uvedeném článku, bohatě vyšperkovaném odbornými výrazy z biochemie, odhaluje mezery ve vývojové teorii Ch. Darwina a jeho pokračovatelů.
· Příznivci inteligentního plánu se zatím opírají pouze o negaci. Nalézají spousty chyb, omylů i nepravd uváděných v darwinovských publikacích. V tom mohou mít pravdu. Zatím ale nepřišli s jediným důkazem, že tehdy a tehdy třeba před šesti miliony let zasáhl někdo či něco s inteligentním plánem a udělal takový a takový zásah s takovými a takovými důsledky.
· Příznivci inteligentního plánu nepřinášejí žádný pozitivní důkaz o místě či čase zásahu, ani o realizaci takového inteligentního plánu.
· Nic jim tak nebrání v tom, aby v kterémkoliv okamžiku, kdy si skutečná věda zatím neví rady a napíná všechny síly, aby nalezené rozpory vysvětlila a rozporné teorie a zákony opravila, na zatím bílé místo poznání dosadili svůj inteligentní plán.
· Před vědou a před celou společností stojí tisíce otázek a stále se objevují nová bílá místa. Jsou to otázky globální i místní, celospolečenské i banální, fyzikální i biologické. Pokud přijmeme teorii inteligentního plánu, je zbytečné vynakládat síly a prostředky a hledat odpovědi - inteligentní plán tomu tak chtěl.
· Největší nebezpečí přijetí teorie inteligentního plánu je tak v naprosté demotivaci snah o poznání a s tím i popření potřebnosti ba nezbytnosti vědy pro rozvoj lidské společnosti.

Plán opřený o negaci
23. ledna 2006, Lidové noviny
DOPISY REDAKCI
Ad LN 18. 1.: V čem se mýlí odpůrci „inteligentního plánu"
Ing. Josef Kočí


S teoretickými vývody ing. Kočího se lze plně ztotožnit.
Existují i přímé důkazy vyvracející tzv. inteligentní plán. Co je např. inteligentního na tom, že vrchní dizajnér umístil obrovské zásoby ropy a plynu do Ruska a do muslimských zemí?
Zdá se, že se mu moc nepovedli ani ti, kteří se k inteligentnímu plánu zuřivě hlásí, třebaže teď musí tuto zpackanou situaci pracně napravovat silou zbraní.

Žádné komentáře: