18 února, 2007

Dobrá rada nad zlato

Dnes v Lidových novinách:

Odpálení, pět minut letu a pak konec. Za pět minut nestihne člověk doběhnout ani do metra, schovat děti do krytu, za pět minut nikdo ani nezapne sirény.
· Za pět minut sedá udělat jediné, zmáčknout jiný červený knoflík a odpálit své rakety, které o dalších pět minut později zničí protivníka.
· Během deseti minut tak přestane Evropa a část světa existovat.
· Dnes kvůli protiraketové základně USA Rusko hrozí, že tyto zbraně znovu zavede do výzbroje a namíří je na Prahu a Varšavu.
· Ruským generálům by měl někdo rozumný vysvětlit, že kdyby se tyto zbraně vrátily, je to hrozba pro všechny.
· To pochpili už Reagan a Gorbačov.

Pět minut do Prahy
PRAHA 17. února 2007
Luboš Palata, Lidové Noviny


L.Palata má svatou pravdu, někdo rozumný by to měl těm ruským genrálům vysvětlit. Kde ale někoho rozumného vzít? Mně napadají ti experti, kteří varují před tím, aby se Poláci a Češi Rusů zalekli. Nebo ten americký odborník Peter Brooks (tamtéž), který si také pospíšil s komentářem, že leknout se by bylo to nejhorší co by USA, Polsko a ČR mohli udělat.
Ptáme se na názor kolemjdoucí starší paní s nákupem co si o tom myslí ona. Prý ať se tam u nich proboha konečně zbaví těch maniaků, dříve než strhnou celý svět do propasti…Moudrá řeč, jenom jestli ve Washingtonu někdo stojí o rozumy staré báby .

Žádné komentáře: