04 ledna, 2010

Nešel po Hillary sám

Dnes v Lidových novinách:

Islamista, který chtěl zabít kreslíře, prý šel i po Hillary


Nožem a sekyrou se vybavil 28letý Somálec při útoku na dánského karikaturistu Kurta Westergaarda.
  • A byl to právě Kurt Westergaard, jehož kresba proroka s bombou místo turbanu vyvolala největší hněv v mnoha koutech muslimského světa.
  • V pátek pozdě večer si s ním přišel 28letý somálský islamista, který měl zřejmě podporu somálské militantní skupiny Šabáb, vyřídit účty.
  • Se sekyrou a nožem v ruce se začal dobývat do kreslířova domu v dánském Aarhusu.
  • Útočníka postřelili narychlo přivolaní policisté.
Islamista, který chtěl zabít kreslíře, prý šel i po Hillary
Lidové noviny,4. ledna 2010
PETR PEŠEK
http://www.lidovky.cz/islamista-ktery-chtel-zabit-kreslire-pry-sel-i-po-hillary-pme-/ln_noviny.asp?c=A100104_000024_ln_noviny_sko&klic=234850&mes=100104_0

Pravděpodobně šlo jen o nedorozummění. Ano, 28letý Somálec šel po Hillary Clintonové. Ale někdo mu namluvil, že jistý Kurt Wasteergard z dánského Aarhusu o ni má eminentní zájem také. V neovladatelném záchvatu žárlivosti se nešt’astný islamista vypravil do toho Aarhusu a se sekyrou a nožem se začal dobývat do sokova domu. No, skončilo to šťastně, až na toho postřeleného atentátníka.
Proč by incident nemohl být jedním z dobrých důvodů k vojenskému zákroku třeba v tom Jemenu?

Poznámka: Na sociálnímu vyloučení bezdomovců se podílejí i Lidové noviny. Aby mohl takový bezdomovec v tomto deníku přispět do diskuse, musel by udat adresu svého bydliště. Adresa počítače nestači.



Žádné komentáře: