13 ledna, 2010

Díky za minulost?

Dnes v Lidových novinách:

„Vyměňte ho za Ashtonovou“

„Grilování“ Štefana Füleho - Diplomat dobře odpovídal na všechny otázky. Až na ty o své minulosti
  • Celý text najdete hned teď v Lidových novinách na stáncích nebo si ho přečtěte na tomto místě ve 23:55.
„Vyměňte ho za Ashtonovou“
Lidové noviny,13. ledna 2010
Tereza Šupová
http://www.lidovky.cz/hledej.asp?search=vym%EC%F2te+ho+za+ashtonovou&hledej.x=0&hledej.y=0&hledej=hledej

Štefan Füle jako diplomat včera nadchl, zklamal však neomluvou za svoji komunistickou minulost Terezu Šupovou, zvláštní zpravodajku LN v Bruselu.

Ano, je zcela nevhodné, aby člověk s takovou minulosti byl o několik tříd lepší než evropská mistryně zahraničí Catherine Ashtonová. Tím, že jeho vystoupení bylo zatím jedno z nejlepších, si dovolil až příliš. Být ideální osobou pro post eurokomisaře pro rozšíření je od něho nestydatost. Jeho pohotové odpovědi dobrou angličtinou by mohly vzbudit dojem, že sovětský MGIMO vychovával a vychovává skvělé diplomaty, profesionály, přesně to co Evropská unie nutně potřebuje.

Dobrá, ať si ho třeba vymění za amatérku Ashtonovou, nechť ale aspoň je nucen chodit na ministerstvo zahraničí EU turniketem, který jej vpustí do úřadu až po odkliknutí omluvy za svou minulost, bez které by jeho přítomnost v EU nebyla tak skvělá.

Pouznámka: Tuto poznámku by bylo možno poslat do diskuse Lidových novin, kdyby autor uvedl své bydliště. Tomu se ale nechce doma kvůli tomu uklízet.

Žádné komentáře: