08 února, 2008

Tajné sny

Dnes v Lidových novinách:

Návrhem předsedy sněmovny Miloslava Vlčka, aby zákonodárci hlasovali o prezidentovi tajně, začala volba nové hlavy státu.
· Ještě ve čtvrtek přitom tvrdil, že navrhne volbu veřejnou.
· Pokud by poslanci a senátoři tajnou volbu neschválili, parlament by zřejmě přistoupil k volbě veřejné.
· Vlčkův návrh se bezprostředně setkal s viditelně odmítavým postojem předsedy vlády a ODS Mirka Topolánka, který při Vlčkových slovech nesouhlasně kroutil hlavou.
· Není vyloučeno, že Vlčkem navržený postup vyvolá procedurální střet obou komor, kterého se mnozí politici obávali.
· Pokud by návrh na tajnou volbu prezidenta parlament nepřijal a hlasovalo by se veřejně, znamenalo by to, že většina sněmovny vnutila svůj názor většině Senátu.
· Někteří ústavní právníci takovýto postup již dříve označili za nepřijatelný, jiní jej považují za možný.

Premiér: Znevážili jste nám kandidáta
Lidové noviny, 8. února 2008
Lidovky.cz, ČT

Jako rádobyimperátor skorocelého světa mám eminentní zájem na řádném politickém systému v prostoru zvaném Česká republika, mnou vybraném pro výstavbu radarového systému pro kontrolu konkurenčního rádobyimpéria. Řádnou vládou tohoto prostoru rozumím vládu schopnou kolaborovat se mnou na prosazování zájmů mých a mého skorocelosvětového impéria. Jsa stejně už zadlužen až po uši, nebyl by problém připlatit si na takovou volbu prezidenta daného prostoru, která nepovede k pádu přítulné vlády. Vyžaduje to tajnou, síkret volbu, neboť nelze přece stát u volební urny s kasičkou a veřejně...

Fuj, právě jsem se probudil z divokého snu a je mi jasné, že je zcela nevhodné zveřejňovat své tajné sny. Z téhož důvodu jsem i pro tajnou, důstojnou volbu prezidenta.

Žádné komentáře: