07 února, 2008

Katolická esence

Dnes v Neviditelném psovi:

Již Kristus učil: „Snadněji projde velbloud uchem jehly, než bohatý do království nebeského“.
· Církev katolická se však chová, jako by o něm nikdy neslyšela.
· A „křesťanští“ politikové KDU-ČSL rovněž.
· Čteme-li Bibli a zároveň se díváme na současnou katolickou církev, která se považuje za nejpovolanějšího následníka a vykladače Kristova učení, nemůžeme si nevšimnout jistých rozporů.
· Jan Křtitel, Kristus i jeho učedníci nejsou nikdy popisování jako lidé, lpějící na majetku.
· Spíše naopak.
· V období středověku však církev posílila svou moc natolik, že se cítila i být povolána obracet lid na víru ohněm a mečem.
· Církev katolická kázala, že pozemská hierarchie moci je Bohem daná a člověk by měl celý život pracovat na celý úřednický, feudální a církevní aparát nad sebou, když odměnu za to jistě dostane na nebesích.
· Velmi častým důsledkem
· svobodomyslnějších postojů pak byla smrt, jak si to vyzkoušel např. mistr Jan Hus a s ním mnozí další.
· Majetek dotyčného pak býval zabavován.
· Církev si tak díky porážkám Zemí Koruny České na Moravském poli ve 13. století, po bohužel neúspěšných husitských válkách a Bílé hoře upevníla na českém území své pozice.
· Zatímco většina inteligence uprchla, tradiční české šlechtické rody vymřely a jejich majetek byl zabaven, katolická církev zažívala další skvělá období svého růstu, doprovázeného povinným obracením na víru všech ve svém dosahu.
· Jedním z mála pozitivních rysů komunistického režimu bylo, že odňal katolické církvi nekřesťanské majetky (stejnou věc prosazovali již husité) a nechtěně jí tak napomohl navrátit se blíže k jejímu původnímu účelu.
· Církev katolická se tisíce let všemi prostředky snažila lidi donutit jí věřit a sloužit, abychom byli spaseni, evidentně však ve svém díle příliš nepokročila.
· Je tomu možná tak i proto, že sama nedodržovala vzory církve z období Kristova života.
· Proto teď my, občané ČR máme jedinečnou šanci pomoci církvi a jejím představitelům v cestě do Božího království.
· Nevydáním požadovaných miliard je zbavíme jednoho z hlavních hříchů - honby za mamonem tohoto světa a také toho, co zacházení s ním přináší.
Platit miliardy církvi znamená pomáhat jí žít ve hříchu
Neviditelný pes, 7. února 2008
Marek Dluhoš

Je neuvěřitelné jaké monstrum dokázalo vyrůst zneužitím příběhu jakéhosi Ježíše. Jen stěží si lze představit podobnou esenci farizejství, zločinnosti, parazitismu, jako je historie církve katolické. Potěšující snad je jen to, že po restituci současná církev uchem jehly do království božího neproleze. Méně potěšující je, že tím pádem nám tady zůstane na ocet.

Žádné komentáře: