18 února, 2008

Pevné charaktery

Dnes v Neviditelném psovi:

Prezident Václav Klaus poděkoval poslancům Melčákovi, Pohankovi a Snítilému za jejich pevné charaktery a tím byla slavně završena volební epopej.
· V zájmu spravedlnosti dlužno dodat, že nejenom Klaus se dopouštěl groteskních výroků.
· Cituji Paroubka: "Pokud bych byl sportovní komentátor, pak bych řekl, že síly obou mužstev byly do poslední chvíle vyrovnané.
· V poslední třetině však tým Václava Klause využil blahovůle rozhodčího, vyřadil nepovolenými zákroky několik hráčů soupeře a vstřelil vítězný gól."
· Kdopak to byl, ten rozhodčí?
· Napadla mě nezbedná myšlenka, se kterou hluboce nesouhlasím.
· Dostali jsme se hodně daleko od totality k tržní ekonomice!
· Svého času musel Václav Havel nechat nepohodlného poslance Sládka zavřít, aby se mohl znovu stát prezidentem. Jeho nástupce Klaus za to musel tvrdě zaplatit.
Charakterní Snítilý
Neviditelný pes: 18. února 2008
Aston

Na takových pevných charakterech nestojí jen nějaká volba prezidenta v Česku. Neobejdou se bez nich ani světové události. Například žravý konzumerismus Američanů činí USA závislými na vnějším světě a od toho se nutně odvíjí i predátorská zahraniční politika. Přisvojují si tedy právo intervenovat po celém světě, vojensky, sankcemi, nepřímou kontrolou území, veřejně i tajně. N a rozdíl od impéria římského, mongolského, byzantského, otomanského a britského, americké impérium netouží přímo po území, ale o prosazení svých zájmů silnějšího. Někde stačí změna režimu, nastolení a udržování všehoochotné vlády. A to bez zmíněných pevných charakterů nelze, ať už jsou to vedoucí představitelé vlád, koaliční partneři či třeba zrovna přeběhlící v důležitých momentech života postižených společností. A řekněme si rovnou, že v tažení za globální dominanci i ten pitomý radar v Brdech potřebuje mít své politické jistoty.

http://www.opednews.com/articles/opedne_cliff_ca_071028_will_american_empire.htm

http://www.informationclearinghouse.info/article18287.htm

Žádné komentáře: