14 února, 2008

Holokaust k záchraně způsobu života

Dnes v Lidových novinách:

Rusko v případě nevyhnutelnosti namíří část svých raket na případně postavené objekty amerického protiraketového štítu v Polsku a České republice.

· V Moskvě to prohlásil ruský prezident Vladimir Putin.

· Zdůraznil také, že proti vzniku radaru v ČR je naprostá většina českých občanů.

· "Kdo se zeptal Čechů a Poláků, jestli tam ty systémy chtějí mít či ne?

· "Ani NATO se nikdo nezeptal," podotkl Putin s tím, že aliance se americkou protiraketovou obranou začala zabývat až na základě iniciativy z Moskvy.

· Podle ruského prezidenta je dokonce možné, že například v Polsku, kde mají vzniknout sila s deseti antiraketami, kdosi uměle rozdmýchává protiruské nálady, aby bylo snazší přesvědčit tamní veřejnost o nutnosti stavby nového systému.

· Podle Putina proto v případě, že na polském území vzniknou systémy schopné neutralizovat ruské jaderné rakety, bude muset Rusko přijmout odvetné kroky.

· "Včetně možného přesměrování části našich útočných raketových systémů na objekty, které si myslíme, že nám mohou hrozit," podotkl ruský prezident.

Putin: Většina Čechů radar nechce

Lidové noviny, 14.února 2008

Lidovky.cz


1. Zelení jsou pro radar, pokud bude součástí NATO.

2. V Popular Mechanics vyšla zpráva, že Lockheed Martin oznámil průlomový test pokročilé radarové platformy. Nový systém může dramaticky ovlivnit budoucí vývoj světových záležitostí, ať už jde o radar v České republice, anebo obranný systém umístěný v Tajwanské úžině. Jestli pozemní americký radar postavený v České republice bude vybaven novou technologií, bude moci zachytit ruské rakety hned po startu, sledovat libovolný počet raket ve vzduchu, rozlišovat přibližující se válečné hlavice mezi falešnými. Viz

3. Pokud bude radar součástí NATO, nepochybně bude hrát roli v realizaci US-NATO preventivní nukleární doktríny, neboli spustit středovýchodní nukleární holokaust k záchraně západního způsobu života. Viz

4. Není divu, že prezident Putin bude chtít zachránit pro změnu ruský způsob života likvidací hrozby instalované ve střední Evropě. Možná taky preventivně vzhledem k průlomově vylepšenému radaru.

Žádné komentáře: