11 listopadu, 2006

Poctivý džob

Dnes v Lidových novinách:

Necelé dva měsíce před plánovaným zahájením výběru mýtného v České republice doprovázejí přípravu velké potíže.
· Zavádění systému ostře kritizují politici obou nejsilnějších stran.
· „Výběrové řízení od počátku provázely pochyby o jeho regulérnosti,“ kritizoval včera ministr dopravy Aleš Řebíček výsledek práce vlády ČSSD.
· Podle současného ministra je smlouva mezi státem a firmou Kapsch, která vyhrála výběrové řízení, nevyvážená, a to v neprospěch státu.
· Společnost Kapsch má nyní značné potíže s dostavěním 179 mýtných bran, které má podle smlouvy dokončit do konce listopadu.
· Firma dokonce požádala o třítýdenní posunutí termínu - panují proto obavy, že se jí nepovede prvního ledna celý systém spustit.
· Stavbu vedle právních nesrovnalostí doprovázejí také technické obtíže.
· „Nejsou například vybudované elektrické přípojky,“ vytýká procesu výstavby bývalý ministr průmyslu a obchodu Milan Urban.
· Důvodem potíží je podle něj pravděpodobně nevyřízené stavební povolení.
· Na vybudování přívodu elektřiny totiž firma toto povolení potřebuje, na rozdíl od samotných mýtných bran.
· U nich dostala od státu významnou úlevu.
· Hrozící zpoždění zavedení systému na výběr mýta by připravilo stát o nemalé částky.
· Stát se navíc zavázal, že se bude finančně podílet na provozu systému.
· A právě náklady na provoz mýtných bran nepřipojených k elektrické síti budou zřejmě značné.

Mýto: boj o čas a miliony
PRAHA 11. listopadu 2006
MICHAL KUČERA


Škoda přeškoda, že mně rodiče nadali studovat na právníka. Takového toho sebevědomého, svéprávného, svobodného, svérázného vykuka, co pracuje pro tyhlety zahraniční ekonomické dravce, co investují v nevydovyvinutých zemích jako je třeba Česko. Dal bych si specializaci na díry ve smlouvách, které by nešťastníka, příjemce investice, oškubávaly dohola a přinutily až k pláči. Žaloval bych je všechny za všelijaká pochybení, za to že neochránili moji investici a ani nevím jak se ty triky všechny jmenují, neboť mně rodiče nedali patřičně vzdělání, jak jsem již shora uvedl. Ty jejich domácí právnické amatéry bych zkorumpoval a podplatil, a ten jejich rozpočet bych jim rozbil až by z něho stříkala syrovátka. Zcela zbytečně z něho podporují všelijaké ty důchodce, nezaměstnané a podobné příživníky, a pak se jim nedostává prachů na pro stát nevýhodné smlouvy se solidními zahraničními investory. Hergot, když už mně minulo to správné vzdělání, budu se muset poohlédnout po nějakém stejně poctivém i když skromnějším džobu. Pro začátek bych mohl zkusit třeba sňatkového podvodníka.

Žádné komentáře: