03 listopadu, 2006

Škromach melouchař

Dnes v Lidových novinách:

Věru bych byla nikdy nečekala, že mě zrovna Zdeněk Škromach potěší - ale tak to někdy bývá, že se dobré nebo špatné přivalí z té nejnečekanější strany.
· A co že tedy pro mne Zdeněk Škromach udělal dobrého?
· Vlastně samozřejmou maličkost: řekl pravdu.
· Řekl něco, co je každému jasné, ale o čem jeho straničtí kolegové nejen mlčeli, ale dokonce dost dlouho drželi basu se svým předsedou Paroubkem, který docela zjevnou věc obracel naruby.
· Musím předem vysvětlit, že jsem z jakéhosi důvodu přímo alergická na lhaní.
· Když mi někdo lže, a dokonce ví, že musím vědět, že je to lež, nepřiměřeně se rozčilím, začnu křičet a nadávat - nedokážu se ovládnout.
· Moji blízcí i spolupracovníci o tom vědí své.
· Velmi těžko tedy už řadu měsíců snáším vystupování Jiřího Paroubka.
· Vyvrcholilo to jeho známým projevem po parlamentních volbách, kdy prohlásil, že „v tuto chvíli“ (už za ten obrat udílím každému - nejen politikům - trestné body) má „levice“ sto jedno křeslo v Poslanecké sněmovně.
· Chápu, že se v politice používá různých taktik, že politik neřekne vždycky věci na rovinu, že je vlastně neřekne úplně na rovinu skoro nikdy - ale je přece rozdíl se něčemu vyhnout, neodpovědět na otázku - a přímo lhát!
· …jeho strana si polepšila, jenže volby prohrál.
· Není na tom nic hrozného, vyhrát přece může jen jeden, všichni ostatní prohrávají, i kdyby si stokrát polepšili.
· Copak se dá do nekonečna zastírat skutečnost a předstírat něco docela jiného?
· Až teď se tedy ozval Zdeněk Škromach.
· Neřekl nic převratného, jen to, co všichni viděli a o čem ti, jichž se to týkalo, zarputile mlčeli.
· Díky mu.

Nečekaná úleva
Lidové Noviny, 3.listopadu 2006
Petruška Šustrová


Paní Šustrová nepravdu nesnáší, je přímo alergická na lhaní. A tak když se v ní nějaká nepravda vyskytne, neovládne se a ta nepravda z ní musí ven, jinak se jí neuleví. A právě si ulevila vypuzením nepravdy, že Paroubek volby prohrál. Jestli je doopravdy prohrál, tak kdo je vlastně vyhrál? Kdyby je byl někdo vyhrál, tak bychom tu už dávno měli regulérní vládu. Zatím máme cosi v demisi, co se zuby nechty snaží pod záštitou prezidenta odpuzovatele konkurence udržet u kormidla, dokud to půjde. Jestli to není pravda, nezbývá než obrátit se na Škromacha, ten umí pravdou nečekaně ulevit.

Žádné komentáře: