17 září, 2009

Co se zdá, je sen

Dnes v Lidových novinách:

PRAHA - Jiří Paroubek má po svém úterním „veletoči" nepřátele, kam se podívá.
  • Nejenže o něm všichni předsedové nekomunistických parlamentních stran mluví už jen jako o nevypočitatelném muži, který zásadně nedrží dohody.
  • Po včerejšku se proti němu postavila i jeho vlastní strana.
  • Jediný, kdo se za něj včera postavil, byl prezident Václav Klaus.
  • Sociální demokraté v krajích se totiž začali bouřit, protože jim stále nikdo nevysvětlil Paroubkovy kroky.
  • První pokus o vysvětlení přišel včera pozdě večer.
  • Paroubek odeslal do regionů vnitrostranický bulletin, kde se snaží své své kroky vysvětlit.
  • V dopise přichází s překvapivou teorií.
  • Podle interního dokumentu, který mají LN k dispozici, Paroubek tvrdí, že dostal informace o plánovaném povolebním komplotu.
  • "Obdrželi jsme signály o tom, že v hlavách některých amerických poradců, nebo snad někoho jiného, se zrodil plán ještě zrůdnější, který počítal s možností rozhodnutí Ústavního soudu po proběhnutých volbách," píše předseda svým spolustraníkům.
  • "Tyto volby by s velkou pravděpodobností vyhrála ČSSD, a pokud by Ústavní soud konstatoval neústavnost těchto voleb, pak by se některé politické síly uchýlily ke zpochybňování voleb a snažily by se vytvořit celospolečenskou atmosféru, která by se obrátila proti vítězné ČSSD," dodává.
http://www.lidovky.cz/paroubek-haji-sve-kroky-meli-jsme-byt-obeti-komplotu-f98-/ln_domov.asp?c=A090916_203238_ln_domov_mev
Lidové noviny, 17. září 2009
Lukáš Dolanský
http://www.lidovky.cz/paroubek-haji-sve-kroky-meli-jsme-byt-obeti-komplotu-f98-/ln_domov.asp?c=A090916_203238_ln_domov_mev

Yes, we can, můžeme! Pošeptal Topolánek Bushovi po volbách v r.2006, a dvě vteřiny po ustavení jeho vlády Američané vyrukovali s radarem.

Yes, a přece we can! zřejmě významně šeptal znovu americkým poradcům Topolánek těsně před tím, než Paroubek odmítl podpořit rozpuštění sněmovny tento týden. Takový krásný plán! Sněmovna se rozpustí, ústavní soud pak pozastaví vyhlášení předčasných voleb a vládnout bude senát sám s prioritou č.1: odklepnutí radaru.

Nou, já už nemůžu any more, ohlásil v zoufalství Topolánek do Washingtonu a sekl s poslaneckým mandátem. A Washington ihned seznal, že ten Írán přece jen není tak nebezpečný a obratem radar v Česku odtroubil. Na tuhle klientskou zemi fakt není spolehnutí.

Tak tohle se mi zdálo dnes v noci, zřejmě pod dojmem zcela nepřiměřené reakce Topolánka a kol., vč. LN, na nerozpuštění sněmovny. Ale co se zdá je jen sen. Uvidí se, jak to bude doopravdy.

Žádné komentáře: