06 prosince, 2006

Stínový ministr se neštítil...

Dnes v Lidových novinách:

Zaorálek zaštítil akci, které se měli zúčastnit extremisté
· Do žurnalistů se obul místopředseda Poslanecké sněmovny a stínový ministr zahraničí za sociální demokracii Lubomír Zaorálek za to, že nezískali více informací o účastnících konference Pražská výzva pro Irák, která se měla pod „jeho záštitou“ konat v prostorách sněmovny.
· Citoval mezi jinými i jméno profesora Haithama Alnahiho.
· Dá to asi pět minut práce, abychom si dokázali na internetu profesora Alnahiho zařadit.
· Je to muž, který vybízí irácký „trpící lid, aby přeměnil svůj žal v hněv proti sionisticko-americkému spiknutí a zneškodnil jejich špinavé plány tím, že se sjednotí proti okupaci a vyžene všechny její agenty a symboly“ (viz materiály tzv. Bruselského tribunálu).
· Na webu této instituce se například dočteme, že jenom ozbrojený odpor je legitimní.
· Cíle „hnutí akademiků“, jehož je činitelem, se samozřejmě týká celé středovýchodní oblasti, podporuje snahy Iránu o získání atomové zbraně stejně jako úsilí palestinských extremistů zničit Izrael.
· Cílem je pak „nový arabský svět“, kde samozřejmě nemá Izrael místo.
· Nechce se věřit, že by stínový ministr zahraničí chtěl toto zaštítit.
· Patrně o tom nevěděl.To by byla jeho jediná omluva, spolu s přáním, aby s tím ministrováním zahraničí zůstal ve stínu ještě dlouho, pokud možno napořád.

Ministr ve stínu
6. prosince 2006, Lidové noviny
Ondřej Neff

Na tomto případu je zajímavé poučení O. Neffa v otázce odporu proti okupaci cizí mocností na příkladu toho profesora Alnaniho. Začneme teď taky odsuzovat výzvy exilových politiků v době naší okupace nacisty aby lidé doma byli jednotní a kladli odpor okupantům? A co odpůrci okupace z roku 1968? Mají se začít stydět za své někdejší „extremistické“ chování vůči okupantovi? Anebo okupaci můžeme považovat vlastně za dobrou, pokud nám někdo znalý života jako O.Neff poradí, že na ni máme zájem MY?

Žádné komentáře: