05 ledna, 2009

V zájmu všech lidů

Dnes v Lidových novinách:

Neschválení plánu českých vojenských zahraničních misí na příští rok v Poslanecké sněmovně samozřejmě rozpoutalo bouřlivou odezvu.

  • Rozhodnutí levicových poslanců a několika politicky nepříliš ukotvených poslanců takzvaného politického středu a pravice prakticky zrušit naši účast na společných akcích Severoatlantické aliance zdaleka však není pouhou parlamentní patálií.
  • Nejvíce ze všeho je totiž důkazem charakteropatie levicových politických šiků neváhajících své mocenské zájmy nadřadit nad samu podstatu českého demokratického státu.
  • Podle lídra levice je takové konstatování blábolením.
  • Je tomu opravdu tak?
  • Brát si v souboji o prosazení svých konceptů za rukojmí podporu plnění závazků, které vyplývají z účasti našeho státu v mezinárodním společenství poskytujícím nám záruky společné obranyschopnosti, je už za hranicemi jakékoliv demokracie.
  • Proto nepochybně málokdo ze seriózních voličů levice, alespoň té, kterou nazýváme demokratickou, dal této politické síle svolení zpochybnit váhu našeho postavení ve světovém politickém konsensu.
  • A popřít povinnosti plynoucí z našeho členství v NATO a jiných strukturách přispívajících k naší bezpečnosti, ať se nám to líbí nebo nelíbí, ve stále neklidnějším světě.
  • Jenže nejde jen o voliče levice.
  • Ale vůbec o občany, kterým se všichni poslanci přece zavazují slibem, že svůj mandát budou „vykonávat v zájmu všeho lidu a podle svého nejlepšího vědomí a svědomí".
Se základy orientace země se nekšeftuje
Lidové noviny, 5.ledna 2009
Vladimír Bystrov, publicista
http://www.lidovky.cz/se-zaklady-orientace-zeme-se-nekseftuje-fcs-/ln_noviny.asp?c=A090105_000049_ln_noviny_sko&klic=229343&mes=090105_0

Ve vší skromnosti se taky považuji za jednoho českého lida, a jestli pravicoví poslanci nebudou vykonávat svůj mandát v zájmu nás lidů podle svého svědomí a vědomí, bude to dobře. V tom případě nedopustí, abychom se podíleli na společných akcích našich šéfů ve zbrani při plnění náročných chamtivých válečných přepadů. Zvýšíme tak důvěryhodnost naší země jako součásti jednou budoucí rodiny evropských a světových demokracií, k nimž se právě tato Česká republika už v předstihu hlásí ve své ústavě.

Žádné komentáře: