08 října, 2008

Sláva, chcípla jim koza!

Dnes v Lidových novinách:

Finanční krize sráží Rusko z pozice, kterou si chtělo vydobýt napadením Gruzie
  • Ještě před třemi týdny ruský prezident Dmitrij Medveděv prohlašoval, že jeho zemi žádná krize Made in USA nehrozí.
  • Byznysmenům zneklidněným úprkem zahraničního kapitálu ze země po útoku Ruska na Gruzii pak vysvětlil, že se izolace nemusí bát.
  • Neuplynul ani měsíc, a máme tu Dmitrije Medveděva s úplně jiným pohledem na věc.
  • Prostřednictvím internetových stránek Kremlu včera pohovořil k národu o finanční krizi takto: „Je naprosto jasné, že nastal čas pro nová rozhodnutí," prohlásil na adresu hospodářských velmocí a dodal, že je nutné, aby světoví vůdci „společně a okamžitě" provedli kroky směřující k řešení současných ekonomických problémů.
  • Rusko má totiž problém, který jinak bystrým chlapcům vyškoleným v KGB jaksi unikl.
  • Finanční krize dopadla na Rusko mnohem víc, než si dokázali představit.
  • Nedostatkem peněz je teď ohrožena celá ruská ekonomika s výjimkou surovinového průmyslu, který je finančně soběstačný.
  • Rusové si prostě musí hodně rychle zvyknout, že jejich letní sebevědomí odvál první zářijový větřík.
  • Z bryndy je zase bude vytahovat nenáviděný Západ.
Rusko už se nesměje
Lidové noviny, 8. října 2008
Jaroslav Plesl
http://www.lidovky.cz/rusko-uz-se-nesmeje-0oy-/ln_noviny.asp?c=A081008_000041_ln_noviny_sko&klic=227970&mes=081008_0

Amerika se bohužel už nesměje. Finanční krize ji sráží z pozice, kterou si chtěla vydobýt napadením Afghánistánu a Iráku. A proto jsem rád, a děkuji J.Pleslovi za skvělou zprávu, že nejen nám, co spolu kamarádíme na Západě, pošel býk, ale že taky Rusům chcípla koza. A to jsme je museli pořád přesvědčovat aby se přidali k naší kapitalistické demokracii, a globálnímu kapitalismu. No a teď se jim můžeme vysmát. Vidíte, holenkové, neměli jste nás poslouchat a s námi se spolčovat. Vaše koza ještě mohla dávat mléko vesele dál.

A nechvástejte se, že jste vyhráli v Gruzii. Však my v tom Afghánistánu taky vyhrajeme, budeme o tom jednat s Talibánem.

A mimochodem, kdyby Amerika potřebovala potlačit v dnešní těžké době demokratickou opozici pomocí armády a policie ("Secret Bush Administration Plan to Suspend US Constitution" http://www.globalresearch.ca/index.php? context=va&aid=10473) mohli by se vaši bystří chlapci vyškolení v KGB v rámci naší vzájemné dobré spolupráce laskavě podělit se svými zkušenostmi?

Žádné komentáře: