18 dubna, 2008

Rakety jsou v našem koaličním zájmu

Dnes v Lidových novinách:

Spojené státy zkoumaly možnost, že by v Česku byla společně s radarem umístěna i základna s antiraketami.
  • Informaci, kterou přineslo včerejší vydání polského deníku Gazeta Wyborcza, potvrdili LN čeští vládní politici.
  • „O raketách na území České republiky se jednalo utajeně jen za vlád Jiřího Paroubka a Vladimíra Špidly," uvedl vicepremiér Alexandr Vondra.
  • Pokud jde o variantu s umístěním obou částí štítu v Česku, není pravděpodobné, že by do toho USA šly. „Z technického hlediska by to jistě možné bylo, ale z politického ne. Američané vědí, jaká je tady situace, s tím by nepřišli," uvedl nejmenovaný zdroj blízký vyjednávání.
Američané chtěli mít v Česku radar i rakety
Lidové noviny, 18. dubna 2008
up, Tereza Šupová Lidové noviny

Je možné, že Američané chtěli mít v Česku radar i rakety už za sociálních demokratů, ale je důležité, že se tak nestalo. Když se u nás dostala k moci Topolánkova vláda, bleskově s požadavkem vyrukovali Američané znovu, protože pravicová klientská vláda je ta pravá sestava, kterou v jakékoliv zemi postižené jejich zájmem potřebují mít.

V USA na internetu se připouští možnost, že než dojde k novým prezidentským volbám, neoconi pod záminkou nějakého údajného hrozícího nebezpečí, například falešný teroristický útok, vyhlásí vyjímečný stav a nastolí totalitní režim. (Např.: FAKE TERROR - THE ROAD TO WAR AND DICTATORSHIP http://www.whatreallyhappened.com/ARTICLE5/ ) To spolu s americkou vojenskou přítomností v Česku by bylo záštitou pro naši koalici jak se zachránit před krachem a udržet se u moci.

Žádné komentáře: