08 dubna, 2008

Dvě strany jsou nutností

Dnes v Neviditelném psovi:

Nejsme jako oni. Tedy jako Indie. Ta má asi devatenáct komunistických stran.
· Zatímco my jen jednu. Stranu s názvem „komunistická“.
· Protože ve skutečnosti máme komunistické stany dvě, na názvu tolik nezáleží.
· Komunisty a různé levičáky v akci poznáte bezpečně podle toho, že neustále někoho vylučují z ideologických důvodů a „za zradu“.
· Příkladem u nás budiž ČSSD.
· Druhou bezpečnou známkou toho, že se jedná o komunistickou stranu, je to, že většina jejich rozhodnutí objektivně poškozuje pracující lid, a to ve jménu právě onoho pracujícího lidu.
· V tomto okamžiku už je čtenáři jasné, proč se domnívám, že u nás máme dvě komunistické strany.
· Jedna sdružuje staré a stařičké stalinistické a normalizační komunisty a vládne jí parta funkcionářů, kterým stačí ke štěstí, že zabrání tomu, aby jejich členy někdo odsoudil za jejich činy mezi léty 1945 až 1989.
· Druhá komunistická strana se pomalu vyvinula z nostalgiků a bývalých emigrantů, metamorfózou z politické mrtvoly obnovené ČSSD přes účelově vytvořenou partaj vedenou Zemanem, který má k marxistovi socdemáckého štychu asi tak daleko, jako já k malajskému kloboučníkovi.
· Na místě je tedy otázka, proč se vlastně ony dvě komunistické strany nespojí a nepřeválcují všechny ostatní více či méně demokratické strany?

Fakt potřebujeme dvě komunistické strany?
Neviditelný pes, 8.dubna 2008
Václav Vlk st.

Ano, dvě komunistické strany jsou velmi rozumný nápad. Když vládla jenom jedna, tak se nevyhnula nařčení o totalitním režimu, a nemohla si hrát na demokracii. To v USA na to šli od lesa. Mají strany dvě. Ve skutečnosti jde o stranu jednu, korporativistickou, s dvěma frakcemi, republikáni a demokraté. A tak si na demokracii klidně hrát mohou. Dá se to chápat tak, že se vždycky doma demokraticky dohodnou, kterou říši zla si přepadnou příště, aby si z jejích zdrojů zase nějaký čas pohodlně přilepšovali.

Viz: America's Second Party http://www.dissidentvoice.org/2007/08/america%E2%80%99s-second-party/

Žádné komentáře: