23 dubna, 2009

Talibánská anabáze?

Dnes v Lidových novinách:

Členové speciální jednotky Vojenské policie (SOG) se bojí o budoucnost svého útvaru a mají prý důvodné podezření, že jsou sledováni pracovníky vojenské kontrarozvědky a že jsou monitorovány jejich telefonní hovory.
  • Informace o údajných prohřešcích SOG v Afghánistánu, které v se poslední době dostaly do médií, jsou podle členů jednotky součástí kampaně, která má za úkol zdiskreditovat důvody její existence.
  • "Určité tlaky, výpady a nevraživost vůči SOG v průběhu posledních 12 měsíců ze strany velitele vojenského zpravodajství jsou v kruzích Armády České republiky veřejným tajemstvím," uvedli vojáci.
  • Elitní vojáci odmítají informace z médií
  • Deník Mladá fronta Dnes (MfD) ve středu zveřejnil, že příslušníci SOG v Afghánistánu nechali své britské spolubojovníky na holičkách.
  • Ve čtvrtek uvedl, že ostřelovači jednotky se na vlastní pěst snažili o "zářez na pažbě", tedy bojový zásah.
  • "Naprosto odmítáme, že by se děly takové věci.
  • Že bychom nechali kohokoliv z koaličních vojáků ve štychu," zdůraznil člen jednotky, který si nepřál uvádět své jméno.
  • Ministryně obrany v demisi Vlasta Parkanová (KDU-ČSL) dnes ČTK sdělila, že ministerstvo o rozpuštění SOG neuvažuje.
SOG: Odposlouchává nás kontrarozvědka
Lidové noviny, 23. dubna 2009
ČTK, Lidovky.cz

http://www.lidovky.cz/sog-odposlouchava-nas-kontrarozvedka-dxz-/ln_domov.asp?c=A090423_201002_ln_domov_tai

Kdepak, už to není ta naše československá či česká armáda složená z ovedenců. Dnes máme profesionální žoldnéře, pro které je služba v armádě zaměstnáním jako každé jiné. Jako takoví vlastně nemají důvod vkládat do toho vlastenectví, či cítit pýchu, že slouží své vlasti.

Představuji si, že jako v každém solidním podniku by měli i oni mít útvar bezpečnosti práce,který by dbal na to aby jejich práce byla bezpečná, a po úrazech nemuseli trčet doma na nemocenskou. Nehrnout se do pranice s Talibánci nemusí být zbabělost, nýbrž prosté dodržování norem bezpečnosti práce.

A ke všemu ještě kvůli nadřízeným Britům! To připomíná úděl našich otců a dědů, kteří za první světové museli taky bojovat za své nadřízené Rakušany a jejich imperiální cíle.Však taky přebíhali frontu k nepříteli a vrátili se pak slavně až přes Ameriku coby slavní legionáři.

Že jsou naši žoldnéři sledováni pracovníky vojenské kontrarozvědky a jsou monitorovány jejich telefonní hovory? Kdoví jestli kontrarozvědce ta legionářská odyssea taky nepřešla přes mysl...

Žádné komentáře: