26 října, 2006

Když neodejdem, tak utečem

Dnes v Lidových novinách:

Americká vláda se pustila do divokých verbálních kotrmelců, které mají krátce před kongresovými volbami rozptýlit dojem, že tým prezidenta George W. Bushe zarputile lpí na nefungujících plánech a nedokáže reagovat na krizi v Iráku.
· Ještě v srpnu prezident Bush v projevu v Utahu opakoval nedotknutelnou mantru: „Držíme se dosavadního kursu.“ Ve včerejším vystoupení se jí vyhnul. Pouze přiznal, že mu poslední vývoj v Iráku dělá starosti. Poté však dodal že USA jistě válku vyhrají, tedy za předpokladu, že „neodejdou, dokud tam práci nedokončí“.
· O tom, že současná americká strategie v Iráku nefunguje a je třeba ji změnit, jsou v poslední době přesvědčeni už nejen demokraté, ale i čím dál víc republikánů.

Bush už „nedrží kurz“ v Iráku
26. října 2006, Lidové noviny
TOMÁŠ JENÍK


Irák není pumpa, kterou uděláme a zmizíme. Irák je pumpa, která teče a teče, bez přestání. A podobné pumpy jsou tady všude v okolí. A tak my nemůžeme odejít! My tu válku vyhrajeme za předpokladu že neodejdeme... Au! …dokud tu práci nedokončíme. Ouvej! Jenom ty bouchací kuličky všude pod nohama nám dělají starosti…

Žádné komentáře: