13 prosince, 2005

Záhada

Dnes v novinách:

Mám problém: jak vyřídit slovy něco, co bych chtěl rozmlátit sekyrou. Je to úkol zřejmě tak těžký, že se do něj nepouští nikdo: totiž zničit to.
· Sám jsem se na Big Pig a na VyVolové díval vždycky jen tu chvilku, abych si ověřil, že tam pořád účinkují lidé, jakým se v životě vyhýbám, takže bych na ně nemusel myslet, kdyby je ředitelové televize Nova a Prima nepovýšili na svou úroveň a nenajali si je, aby pro ně vydělávali peníze.
· Většinou nevinní byli svedeni k ošklivé hře. Kdo se na ty pořady díval víc, ten říká, že jsou zajímavé tím, jak daleko ta hloupost a nestoudnost může jít: organizovaná lidmi horšími, než je jejich materiál.
· To mě vrací k mému starému názoru, že dovolit soukromé televizní vysílání byla hloupost, která se vyvíjí ve zločin.
· Ty podniky žijí větším dílem ze zla: reklama patří k němu.
· Myslel bych, že ředitelé těch televizí a další programoví zřízenci mají manželky, děti. A přejí jim zdraví, dobrou společnost, bezpečnost. Ale posílají je do světa, v němž pěstují spodinu. Pustí je plavat do bazénu, do něhož z podnikatelských důvodů pouštějí močůvku
· A všude sobectví, podvod, sprostá řeč a peníze.


Prokletí
13. prosince 2005, Lidové noviny
LUDVÍK VACULÍK


Proklatě, za co ti dizidenti vlastně bojovali, když jim teď nevoní soukromá televize, reklama, podvod, peníze a dokonce ani sobectví?

Žádné komentáře: