05 prosince, 2005

Církev mimo Plán

Dnes v novinách:

Kardinál Miloslav Vlk v rozhovoru pro LN vysvětluje, jak chápat instrukci upřesňující podmínky pro přijímání homosexuálních kněží do seminářů, kterou minulý týden vydala vatikánská kongregace

· Máme biblický příkaz z prvních stránek bible: „ploďte a množte se a naplňte zemi. To nemůžeme a ani nechceme změnit.
· A protože Bůh chce, aby se lidský rod rozmnožoval, tak tento úkol - řečeno neteologicky - „opentlil" přitažlivou rozkoší.
Proč tedy katolická církev dává přednost celibátu?
· Kněžství je vlastně také oběť pro druhé. Knězi to umožňuje, aby „demonstroval" svou lásku k Bohu do krajnosti a sloužil plně, nerozděleným srdcem druhým, jak psal sv. Pavel
· Neradi bychom se ale celibátu zřekli právě v dnešní době, která nemá smysl pro oběť.

Svěcení není lidským právem
5. prosince 2005
http://lidovky.zpravy.cz/ln_nazory.asp?r=ln_nazory&c=A051204_175600_ln_nazory_vvr


Bůh-Podnikatel si pořídil dělníky aby mu stavěli zeď a posunovali náklad. V písemných instrukcích uvádí: Stavějte a posunujte a naplňujte moji kasu. Aby dělníci rádi stavěli a posunovalii - řečeno nepodnikatelsky - opentlil jim tento úkol přitažlivou, ehm, mzdou.
Zřejmě zcela mimo Inteligentní Plán Podnikatele se vyvinula jako jakási samozvaná servisní organizace předstírající služby Podnikateli - církev katolická. Její kněží však nic nestaví ani neposunují, což chápou jako oběť. Tímto nefachčenkovským celibátem demonstrují svou lásku k Podnikateli, a neradi by se celibátu zřekli právě v dnešní době, která pro oběť nemá smysl.
Pokud neotravují příliš, Bůh-Podnikatel je schovívavě ignoruje.

Žádné komentáře: