15 března, 2010

US zpráva o lidských právech je zprávou o USA

ČT24 dnes:

USA ve zprávě o lidských právech opět řeší situaci Romů v ČR

Washington – Pravidelná americká výroční zpráva o lidských právech ve světě se opět zabývá špatnou situací Romů v Česku a na Slovensku.
  • U České republiky si všímá i korupce, obchodování s lidmi za účelem práce či prostituce, náhubkového zákona, aféry plzeňské právnické fakulty nebo neonacistického extremismu zaměřeného proti Romům a dalším menšinám.
  • Spojené státy dále tvrdě kritizují povolební pronásledování opozice v Íránu, čínské zásahy proti volnému toku informací a zabíjení novinářů a aktivistů v Rusku.
  • Terčem tvrdé kritiky ministerstva jsou rovněž Severní Korea, Srí Lanka, Kuba a Súdán.
USA ve zprávě o lidských právech opět řeší situaci Romů v ČR
ČT24, 11. 3. 2010
http://www.ct24.cz/svet/83615-usa-ve-zprave-o-lidskych-pravech-opet-resi-situaci-romu-v-cr/

Neuvěřitelné porušování lidských práv v Guantánamu a jiných amerických věznicích soutěží s brutalitou Abu Ghraib.
Irácká válka 1, dlouhé embargo od 1990 do 2003 a irácká válka 2 znamenaly smrt milionů, zejména dětí - možná víc než v Hirošimě. Na otázku, jestli to stálo za to, odpověděla Madeleine Albrightová, bývalá ministryně zahraničí: byla to velmi těžká volba, ale ta cena - myslíme že stála za to.
Miliony lidí přemístěny zbytečnými válkami v Iráku a Afghánistánu. Stovky tisíc uprchlíků.
Vietnamská válka jiným příkladem extrémního použití síly vůči civilnímu obyvatelstvu s miliony mrtvých.
S takovým hrozným rejstříkem lidských práv, válečných zločinů, rasové a náboženské diskriminace, Spojené státy sestavují zprávy o provinění jiných. Není to nic jiného než pokus zakrýt vlastní zločiny.
Vice viz: US Human Rights Report on Sri Lanka is actually about the USA! http://www।lankaweb.com/news/items/2010/03/15/us-human-rights-report-on-sri-lanka-is-actually-about-the-usa/

Žádné komentáře: