16 února, 2006

Sláva terorismu dokud to jde!

Dnes v novinách:

Oslavovat teroristické útoky a podněcovat k nim nebude už v Británii možné. Dolní sněmovna totiž včera schválila nový protiteroristický zákon, který postihuje takzvanou glorifikaci terorismu.
· Sporný paragraf už v minulém měsíci odmítla nevolená Sněmovna lordů, poslanci ho ale včera poměrem hlasů 315 ku 277 opět schválili.
· Stínový ministr zahraničí William Hague dokonce obvinil premiéra Tonyho Blaira z „neúčinného autoritářství". Lepší než trestat oslavování terorismu by prý bylo schválení použití telefonních odposlechů u soudu.
· Oslavování teroru také není nijak definováno a opoziční politici se obávají, že se zákon bude spíše používat jako zbraň proti svobodě slova.
· Blairova vláda ale tvrdí, že jí zákon pomůže chránit společnost před extremisty
· Na novém protiteroristickém zákonu začala vláda pracovat právě po červencových útocích. Blair tehdy trval na tom, že bezpečnostní síly musejí dostat více pravomocí postihovat lidi, kteří podněcují k terorismu.

Britové zakázali „oslavy" teroru
LONDÝN 16. února 2006
Reuters, rok


Sláva, třicetkrát sláva osvobození a okupaci Iráku a jiných zemí ve jménu zavádění demokracie za účelem získání alternativních zdrojů energie (cizí ropa - alternativa k té co nemáme či ušetříme doma). Měli bychom si té slávy užít dokud podobný protiteroristický zákon nezačne platit i u nás. Glorifikace státního terorismu by se pak nemusela vyplatit.
Sláva i národně osvobozeckým bojům proti nacistům aj. podobným okupantům! Ze stejného důvodu. Brzy by se za glorifikaci odporu proti agresorovi mohlo sedět – jako se to chystá v Británii..

Žádné komentáře: