14 února, 2010

Registrace diskutujících je čajíček

Neviditelný pes dnes:

Nejednejte ve sněmovně, radí ODS

Je to zřejmě nejbizarnější nápad, jakého jsme byli za dlouhou dobu svědky.
  • Petr Nečas navrhl, aby sněmovna až do voleb nezasedala, ledaže by šlo o "návrhy, které jsou nutné z hlediska chodu státu a ekonomiky".
  • Tak jsme se aspoň zasmáli.
  • Návrh to samozřejmě nebyl vážně míněný.
  • Sociální demokraté by museli být padlí na hlavu, aby na něco takového přistoupili.
  • Vždyť před očima užaslé veřejnosti svlékají modré ptáky z kůže, loupou je jako banán, urputně "bojují" za každého, kdo pobírá nějaké dávky, vylepují si to na billboardy, slibují hory doly a ODS je v trapné pozici toho, kdo volá "nechte toho".
  • V akváriu zcela odděleném od života si myslí, jaký to byl skvělý nápad, že lidi prohlédnou, že si uvědomí situaci, že pochopí, oč ve sněmovně jde, že za 50 miliard vyždímaných z daňového poplatníka si rudí chtějí koupit volební vítězství (za upachtěného, ubohého přispění lidovců, kteří "by taky chtěli").
  • Jenže lidi prohlédli už dávno, když Mirek Topolánek začal dělat své nepochopitelné chyby.
  • Humbukem ve stylu "nechme toho" nelze tu díru zalepit.
  • Je to díra v důvěře.
Nejednejte ve sněmovně, radí ODS
Neviditelný pes, 13. února 2010
Aston
http://neviditelnypes.lidovky.cz/nejednejte-ve-snemovne-radi-ods-d3o-/p_cirkus.asp?c=A100212_212158_p_cirkus_nef

Dění ve sněmovně potvrzuje, že nejelegantnější formou diktatury je zřejmě demokracie v podmínkách kapitalismu. Když globální bankéř ztratí kvůli nějakému šlendriánu v české sněmovně většinu, použije třeba tuhletu zdržovací taktiku, než zjedná pořádek.
Diktatuře taky škodí, když se v rámci zmíněné demokracie přemnoží svoboda slova, a diskutující v pravicovém tisku se začnou chovat nevhodně. Nevadí, že používají neslušné slova, ale nevhodné názory jsou příliš. Globální bankéř si vyžádá od neschopného vedení novin zastrašení diskutérů formou registrace. Raději budu držet ústa, co kdyby si pro mně přišli policajti jako v totalitě.
Jak známo, uznávaným mistrem světa v demokracii jsou Spojené státy, a jsou v demokracii pochopitelně o pořádný krok před námi. Včera jsem se dočetl o tom, že USA už se dopracovaly až k policejnímu státu. ( P.C Roberts: "The U.S. is Now a Police State" http://www.counterpunch.org/roberts02102010.html ). Podle Robertse si americká vláda vyhrazuje právo zabít amerického občana, pokud jej považuje za hrozbu. Na řadu může přijít každý.
Tak to ta naše demokratická registrace diskutujících v Lidovkách a Psovi je pořád ještě čajíček.

Žádné komentáře: